algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Els hotelers es mostren alarmats per la reducció de contractacions dels TO

El Govern creu que el turisme independent britànic pal·liarà la crisi dels operadors

La incertesa amb què començà dilluns la fira turística de Londres ha esdevingut alarma i preocupació. A la caiguda de la rendibilitat, els hotelers de les Balears sumen ara les retallades dels grans agents turístics. De fet, els principals touroperadors britànics anunciaren despú-ahir a la WTM la reducció de fins un 40% en la contractació de llits el pròxim estiu a les Balears.

El president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics -Cehat-, José Guillermo Díaz Montañés, alertà ahir que la crisi dels TO britàncis, arran de la progressió del turisme independent i la caiguda del paquet turístic, «tendrà greus conseqüències sobre el sector si algú no pren mesures per pal·liar-ho». Montañés demanà a l'Administració Central un major esforç en promoció i qualificà d'«insuficients» els 32 milions d'euros pressupostats per Turespaña pel 2005.

En qualsevol cas, el Govern balear demana calma. El conseller de Turisme, Joan Flaquer, assegurà que el turisme independent pal·liarà la crisi dels touroperadors britànics i al final vindrà el mateix nombre de turistes que enguany. I és que ningú espera increments espectaculars en l'arribada de turistes que superin els 3 milions, en tot cas hi pot haver variacions amunt o avall del 2%. Tanmateix, el balanç del 2004 és ben trist. El president de la Cehat afirmà que «una menor ocupació i moltes ofertes han fet baixar la rendibilitat dels hotels a les Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.