cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 19°
25°

Els socialistes denuncien la manca de finançament del pla territorial

Consideren «irreals, perillosos i clientelistes» els pressuposts del Consell

«El pressupost del Consell no es pren seriosament el pla territorial». Els socialistes van denunciar ahir la manca de previsió pressupostària per desenvolupar el pla territorial de Mallorca, el document marc de planificació que el Consell aprovarà el desembre de manera deninitiva. A més, el PSOE considera que els pressuposts de la institució insular per al proper any són «irreals, perillosos i clientelistes».

Així els va qualificar el conseller insular Antoni Alemany. «Irreals» perquè mantenen partides que després es variaran amb modificacions de crèdit. «Perillosos» perquè, segons els socialistes, consoliden una espiral d'endeutament -el 2005 serà de 126 milions d'euros, quasi un 50% del pressupost- que pot arribar a superar els límits permesos legalment. I «clientelistes» perquè s'incrementen «sa repartidora» -les subvencions- amb sis milions d'euros més.

També són, per als socialistes, els pressuposts de la «tudadissa». Alemany va recordar que les partides de protocol, publicitat i propaganda; estudis i treballs tècnics; reunions, conferències i cursets; i «altres despeses» disposaran de vuit milions d'euros. Amb aquests doblers els socialistes haurien ampliat la partida per ajudar els ajuntaments a aplicar el pla territorial.

El conseller va apuntar que el pressupost només preveu sis milions d'euros per contribuir a la revisió de planejaments i, a més, no ha pressupostat ni un euro per fer les actuacions en espais naturals i àrees de sòl rústic previstes al pla. Actuacions que s'havien de finançar amb els ingressos de l'ecotaxa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.