algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
24°

«Conèixer la llengua és molt més important que tenir una feina»

Uns 30 immigrants es beneficien del progama Viure plegats de Caritas

Una trentena d'immigrants residents a Palma participen actualment en el programa Viure Plegats de Caritas Mallorca. Es tracta d'un programa d'alfabetització que té com a principal objectiu facilitar la integració de la població immigrant mitjançant l'aprenentatge de la llengua castellana i la catalana, encara que enguany cap d'ells assisteix a les classes de català.

Aina Mascaró, professora de llengua de Caritas, destaca que les classes de castellà solen tenir molta més aceptació que les de català, ja que «els immigrats són una població itinerant, i fins que no tenen clar que s'assentaran definitivament a l'Illa no decideixen aprendre català». Per altra banda, Mascarò assenyala que enguany la major part dels alumnes són d'origen nigerià. «Altres anys comptàvem amb molts de búlgars i ucraïnesos, però enguany pràcticament tots són nigerians», destaca.

Pel que fa a les dificultats que tenen els immigrants a l'hora d'aprendre el castellà, Mascaró destaca que «els que provenen de països de llengua anglesa es troben amb més problemes, ja que la gramàtica anglesa és molt més senzilla que la castellana, en canvi, els que vénen de països on la seva llengua és d'origen llatí, com el francès o el romanès, ho tenen molt més fàcil».

El programa Viure plegats ofereix als alumnes tres nivells d'aprenentatge, un d'alfabetització i dos de llengua. Una vegada els alumnes tenen els coneixements bàsics els professors els motiven perquè es matriculin a l'Escola Oficial d'Idiomes. Acutalment set dels immigrants que han participat en el programa d'alfabetització de Caritas estan matriculats a l'Escola Oficial d'Idiomes. Aquest és el cas de Tanya Yaneva, que arribà de Bulgària fa un any i mig i considera que «aprendre la llengua és molt més important que tenir un treball».

A més d'estudiar a l'Escola Oficial d'Idiomes, Tanya ha començat a fer classes d'alfabetització a Caritas per tornar tot allò que ella va rebre. «Arribes d'un altre país sense doblers ni treball i aquí te donen una oportunitat. Te donen paper i boli i una persona amb molta paciència que t'ensenya l'idioma, és tot un avantatge», destaca Tanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.