algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Vuit medalles d'honor, tres fills adoptius i dos fills predilectes en una sola nit

La presidenta Munar féu entrega dels reconeixments i distincions de la seva institució per al 2004


No es pot dir que l'acte de reconeixements i honors de l'Illa de Mallorca fos especialment brillant. Però sí que va ser sentit i les mamballetes del públic varen suplir en la gran majoria dels casos els desastres causats per uns vídeos que en cap cas no varen explicar al respectable els mèrits de cada un dels mereixedors del reconeixement institucional del Consell.

El periodista i escriptor Miquel dels Sants Oliver fou el primer fill predilecte de la vetlada d'ahir, i el seu guardó va ser recollit per Maria del Pilar Bennàssar, reneboda seva. Tothom va rebre els guardons de mans de la presidenta Munar, mentre que els mèrits de cada un d'ells va ser pronunciat pel director insular de Cultura, Guillem Ginard.

El degà del Col·legi d'Arquitectes, Luis Corral, va recollir el títol que honora Guillem Sagrera com a fill predilecte de l'Illa, un reconeixement que arriba en el 550è aniversari de la seva mort «i en reconeixement a la seva tasca de prestigiar el nom de Mallorca per la seva vàlua com a arquitecte i escultor de renom internacional i artífex d'algunes de les millors obres d'estil gòtic tant civil com religiós».

Després arribà el torn dels fills adoptius de l'Illa de Mallorca, que foren per a Odon del Buen y del Cos; George Sand i Robert Graves. Federico Àlvarez, director de l'Institut Oceanogràfic, recollí la d'Odón; Rosa Capllonch, presidenta de l'Associació de festivals Chopin la de Sand; i Tomàs Graves, fill de l'escriptor, la de son pare, una de les més aplaudides de la vetlada. També va ser especialment ovacionada la medalla d'honor i gratitud que va rebre Llorenç Antich «Móra». El glosador, que publicà les seves composicions cada dia des de l'aparició de Diari de Balears fins a la seva mort, el passat onze de juliol, fou reconegut pel «seu bon quefer en el redreçament de l'esperit que ha de conformar la glosa». El seu fill Sebastià recollí la distinció de qui tothom considera com el millor glosador dels darrers cinquanta anys de Mallorca.

Amb el mateix premi varen ser distingits també l'artista Llorenç Borràs de Riquer; el geòleg Guillem Colom Casasnovas; l'escriptor de l'Escola Mallorquina Guillem Colom i Ferrà; Jaume Company i Salom «en reconeixement a la seva dedicació en pro del folklore»; Adan Diehl, «per la seva tasca en la promoció de Mallorca»; i el periodista Andreu Ferret.

Una altra gran ovació va ser la que va obtenir la concessió de la medalla d'honor i gratitud a Pere Capellà Roca, «Mingo Revulgo», que va recollir la seva filla Margalida. Capellà va ser dramaturg, poeta i glosador i mestre republicà. Enguany se celebra el cinquantè aniversari de la seva mort.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.