cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

El Lobby per la Independència reivindica la utilització pública de la piscina de Pedro J. Ramírez


Jaume Sastre, dirigent del Lobby per la Independència, reivindicà ahir «la utilització pública de la piscina i el solàrium que el periodista Pedro J. Ramírez i la seva companya sentimental, la dissenyadora Àgatha Ruiz de la Prada, posseeixen a la seva casa de la Costa dels Pins, a Son Servera», que que estan construïts sobre un terreny emmarcat en el domini públic maritimoterrestre.

La plataforma que dirigeix el líder independentista ha convocat una concentració «ludicofestiva» per al proper dia 14 d'agost, a les deu del dematí, just davant la propietat de la parella. Segons assegurà Sastre, l'acte «no serà una manifestació, sinó una simple festa per reivindicar el dret dels ciutadans a gaudir d'una part del litoral que ha estat privatitzada».

La casa fou construïda als anys 60 per l'acadèmic Joaquín Calvo Sotelo. El 1974 se li atorgà la concessió per 10 anys d'una piscina per a ús privat davant la mar. La concessió no va ser renovada el 1984.

Segons explica Sastre, l'entrada en vigor de la Llei de costes, el 1988, reconeix els drets adquirits en totes les concessions privades, però estableix que a mesura que caduquin només es poden renovar si són destinades a ús públic. L'objectiu de la llei és liquidar l'ús privat de la zona maritimoterrestre. Ramírez i Ruiz de la Prada adquiriren la casa el 1999 a través de la societat Solares de Simba S.A., però no fou fins el 2000 que l'estrenaren.

Un representant jurídic de Ramírez i Ruiz de la Prada assegurà ahir a aquest diari que «la piscina i el solàrium són completament legals. La concessió de la piscina fou tramitada per la viuda de Calvo Sotelo i concedida pel Govern de Madrid», amb data de 2001.

L'informant puntualitzà que «les instal·lacions són en zona pública i estan subjectes a les servituds que dicta la llei, però són d'ús privat. Cada sis mesos es liquida un cànon per aquest concepte». La mateixa font s'oferí a facilitar dilluns que ve els documents que proven aquestes afirmacions. Abans, aquest diari havia intentat parlar amb Ramírez, sense èxit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.