algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Exceltur alerta de la forta pressió dels nous competidors de Balears

Turquia ja quadruplica la demanda turística actual de les Illes

L'Aliança per a l'Excel·lència Turística -Exceltur- alerta el sector balear de la forta pressió que comencen a excercir les principals destinacions emergents a l'àrea Mediterrània: Turquia, Tunísia i Croàcia. Així ho manifesta a l'estudi Perspectives Turístiques, on assenyala que l'Estat «torna a presentar taxes de creixement inferiors respecte els seus competidors vacacionals en l'arribada de turistes estrangers».

De fet, l'esmentat estudi d'Exceltur afirma que, en el primer trimestre de 2004, Turquia -amb un creixement del 35,8%- ja quadruplica la demanda turística espanyola i de les Balears, que se situa al voltant del 8,8%.

Quan a l'evolució de la demanda interna, aquest important lobby turístic assenyala que «la quota de mercat dels espanyols s'ha incrementat de manera continuada i intensa fins assolir el 46,1% de les pernoctacions hoteleres de l'Estat». Aquest fet suposa un augment de quasi sis punts respecte de les xifres registrades el 1999.

Exceltur destaca al seu informe que «en un context de creixent competència internacional, és des suposar que continuarà afectant negativament algunes d'aquelles destinacions del litoral amb problemes de segmentació de l'oferta, degradació ambiental, obsolescència i massificació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.