muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

Cort celebra els seus 25 anys democràtics

Es varen entregar diplomes de commemoració als candidats a les eleccions municipals del 1979


El Castell de Bellver acollí ahir a la nit l'acte de commemoració del XXV aniversari de la celebració de les primeres eleccions municipals democràtiques, el 1979, a l'Ajuntament de Palma. La batlessa de Palma, Catalina Cirer, fou l'encarregada de presidir l'acte. Va ser acompanyada durant tota la cerimònia pel primer batle de la democràcia, el socialista Ramon Aguiló (1979-1991), i l'aleshores cap de l'oposició, Jeroni Saiz, pertanyent a l'extinta UCD.

Així mateix, Cirer es va fer acompanyar de l'exbatle de Palma, Joan Fageda (1991-2003), i per l'expresident del Govern balear, Gabriel Cañellas, que fou convidat en qualitat de cap de llista no electe per la Coalición Democrática als comicis municipals de fa 25 anys.

La batlessa recordà que a les primeres eleccions democràtiques a Palma es presentaren un total de 259 candidats, dels quals 210 foren homes i 49 dones. Aleshores, resultaren elegits 27 regidors, que es repartiren entre UCD (13), PSOE (11), PCE (2) i el PSM (1). El pacte entre aquests tres darrers possibilità que el candidat socialista es convertís en el primer batle de la democràcia de Palma, tot i la victòria de Saiz.

Cirer recordà amb nostàlgia el que fou batle durant els primers anys de la monarquia parlamentària, el ja desaparegut Paulí Buchens, i destacà que si el 1979 s'elegiren 24 regidors i 3 regidores, en l'actualitat la Corporació compta amb 15 homes i 14 dones.

Ahir fou un dia «per al record i la gratitud a tots aquells que fa 25 anys possibilitaren la recuperació dels ajuntaments democràtics», en paraules de Cirer, que postil·là que, «amb tots ells hem de treballar ara pel futur». Per la seva banda, Jeroni Saiz destacà que «hem d'estar agraïts a tots aquells que ajudaren a democratitzar la institució, també als candidats testimonials que es presentaren per donar suport a la nova aventura».

Així mateix, incidí que «aquells regidors treballaren, per sobre de les seves diferències polítiques, pel bé de la ciutat», i recordà alguns d'aquells adversaris polítics són ara «grans amics» i que «mai no s'ha de dur el debat polític més enllà del límit».

L'exbatle Ramon Aguiló intervingué en darrer lloc i assenyalà que «de totes les expectatives que teníem fa 25 anys algunes s'han vist acomplertes i d'altres no», encara que destacà que «volíem inaugurar un nou període i ho hem aconseguit». Tot seguit, els candidats a les eleccions del 1979 reberen els seus diplomes de mans de Cirer, Cañellas, Aguiló, Saiz i els portaveus dels partits que tenen representació a Cort en l'actualitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.