algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

L'Ibasan millorarà i ampliarà l'actual depuradora de Cala d'Or

M.PUIGRÒS.Santanyí.
L'Ajuntament de Santanyí preveu ampliar la depuradora de Cala d'Or i per aquest motiu ha signat una opció de compra dels terrenys que hi limiten. Els esmentats terrenys tenen una extensió de 10.070 metres quadrats i es troben ubicats a l'esquerra de l'actual depuradora, en el conegut camí de na Burguera. Actualment aquestes terres són rústiques, malgrat tot durant la darrera sessió plenària s'aprovà iniciar la modificació puntual de les Normes Subsidiàries de la localitat per tal de classificar-les com zona d'equipament i infraestructures.

La depuradora de Santanyí es va construir l'any 1991. De llavors ençà la població ha augmentat considerablement i s'han desbordat les previsions inicials, fet pel qual l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan) considera important la seva ampliació i la millora de la maquinària actual. La redacció del projecte, l'execució i el finançament aniran a càrrec del mateix Ibasan, una vegada que la Sala faci la donació dels terrenys adquirits per aquest propòsit.

Actualment la depuradora de Cala d'Or fa front a un cabal de 8.700 metres cúbics per dia. Amb les obres que s'hi efectuaran s'aconseguirà millorar el tractament de les aigües residuals, eliminant el nombre de nitrats i fosfats segons les exigències de la normativa vigent i, per altra banda, també es podrà fer front a un cabal superior als 10.000 metres cúbics diaris.

A més a més de l'ampliació de l'actual depuradora de Cala d'Or, s'inclourà en el projecte la connexió de la xarxa de clavegueram del nucli de Portopetro i la de les urbanitzacions anomenades Barca Trencada i Colonia del Silencio.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.