nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

La nàutica genera a les Balears un volum de negoci de 420 milions

La despesa turística en el sector és 20 euros superior a la mitjana

Les prop de 400 empreses que integren el sector nàutic balear generen un volum de negoci d'uns 420 milions d'euros anuals i, al seu torn, un benefici de 350 milions més. Els 62 ports esportius de les Illes ofereixen 19.000 amarraments i registren més de 300.000 rotacions -entrades i sortides d'embarcacions- cada any.

A tot això s'hi ha d'afegir la despesa del turisme nàutic, 124,40 euros per persona i per dia, gairebé 30 euros superior a la de la mitjana de visitants que arriben a la nostra comunitat.

Aquestes dades -facilitades pel sector mateix i pel Govern- demostren la importància d'un segment que, tot i el seu fort impacte econòmic sobre la resta, i de manera molt especial en el cas del turisme illenc, «no disposa del reconeixement que es mereix», assegurà Margarita Dahlberg, presidenta de Nàutica-Pimem.

La «qualitat i la quantitat» de serveis és el tret fonamental del sector nàutic de les Balears. En aquest sentit, Dahlberg assenyalà que «tenim un alt grau d'especialització: hi ha pocs llocs al món que puguin atendre d'una manera tan exhaustiva aspectes relacionats amb la reparació i el manteniment d'embarcacions».

Així mateix, la nàutica serà a partir d'avui la gran protagonista de la capital balear. El XXI Saló Nàutic Internacional de Palma romandrà nou dies a l'esplanada del moll Vell. El director general de Promoció Turística, Eduard Gamero; el director general de Fires i Congressos, Joan Bibiloni; la presidenta de Nàutica-Pimem, Margarita Dahlberg; i el director de la fira Chema Sans, entre altres, presentaren als mitjans els continguts d'una mostra que, en la convocatòria d'enguany, podria superar la xifra de 40.000 visitants, registrada el 2003.

Devers 400 empreses de 30 països de tot el món, repartides en 156 expositors, integren aquesta nova edició d'uns dels esdeveniments nàutics més importants de l'Estat. El director general de Promoció Turística, Eduard Gamero, definí el turista nàutic com «una persona de gran poder adquisitiu, interessat per la cultura, la gatronomia i l'esport, que resideix a les Balears o en llocs d'alta categoria». Així, reiterà «l'aposta que feim pel turisme nàutic i per la importància d'aquest saló com a referència internacional». Un segment que genera una despesa de 124 euros per persona i dia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.