algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.65°

Munar entregarà medalles als 158 consellers insulars de Mallorca

El Consell celebrarà demà el 25è aniversari de la seva constitució

La celebració del vint-i-cinquè aniversari de la constitució del Consell de Mallorca servirà també per recordar i reconèixer la tasca de tots els que han estat consellers insulars. La presidenta de la institució, Maria Antònia Munar, aprofitarà l'acte institucional que s'ha de celebrar demà per entregar una medalla commemorativa als 158 càrrecs que han passat per l'organisme durant aquest quart de segle.

Entre els homenatjats es troba l'actual president del Govern Jaume Matas, els expresidents Francesc Antich i Cristòfol Soler, que es preveu que assisteixin a l'acte convocat per dissabte al migdia al Palau del Consell. També seran homenatjats polítics històrics com Conrado de Villalonga o expresidents del Consell com Jeroni Albertí, Joan Verger i Maximilià Morales, que també fou el màxim responsable del Parlament la passada legislatura.

L'expresident del Congrés dels Diputats, Fèlix Pons, l'exbatle de Palma i ara senador, Joan Fageda, o l'expresident del Consell de Menorca i actualment portaveu del PP al Parlament, Joan Huguet, també es troben entre les 158 persones que rebran la medalla de la institució. Exvicepresidents com Pere Sampol o Francesc Triay també rebran la condecoració.

A més de l'entrega de medalles, l'acte institucional programat amb motiu del 25è aniversari de la constitució del Consell de Mallorca, també incorporarà el pronunciament d'un discurs per part de la presidenta de la institució, Maria Antònia Munar. La màxima responsable no passarà per alt la transformació que ha sofert el Consell en aquests 25 anys, deixant de ser un gran ajuntament per convertir-se en «el veritable govern de Mallorca».

Durant aquest quart de segle la institució insular ha patit canvis importants, especialment des que va entrar en vigor la Llei de Consells, durant la passada legislatura. Aquesta norma, impulsada pel Pacte, va permetre configurar un govern propi dins del Consell de Mallorca, en el que participen representants no elegits a les urnes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.