algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

Majorica no cedeix i amenaça de tancar i deslocalitzar tota la producció

L'empresa reconeix que les vendes han descendit a més de la meitat en tres anys

80636
Els comitès, sindicats i l'empresa reprengueren ahir les negociacions del pla.


Les reclamacions dels sindicats i comitès d'empresa en la crisi de Majorica no troben resposta. Ahir es reprengueren novament les negociacions sobre el pla de viabilitat i l'expedient de regulació d'ocupació entre sindicats, comitès i representants de l'empresa, en un ambient gairebé de total estancament. La conclusió a la qual arribaren ahir els sindicats i comitès és que l'empresa Majorica no té la intenció de cedir en les exigències dels treballadors i amenaça d'emportar-se tota la producció al continent asiàtic i procedir al tancament de la factoria de Manacor.

Si l'empresa reconeix que en els darrers tres anys ha sofert un descens que se situa en la caiguda de la meitat de les seves vendes i promou la reducció dràstica de la plantilla com a única salvació de l'empresa, els sindicats denuncien que l'únic objectiu de l'actual propietat és el desmantellament total de la fàbrica a Manacor.

El sindicat d'UGT denuncia que l'empresa «no pretén fer cap esforç per mantenir el teixit industrial a Manacor i només ofereix dues alternatives a la salvació de Majorica a Manacor: frenar la caiguda de les vendes i reduir les despeses del cost de la plantilla a partir d'una reducció dràstica que afectaria la meitat dels treballadors», afirma el portaveu del comitès de joies, Guillem Vives.

Segons aquest treballador i representant del comitè, ahir els representants de l'empresa, Antonio Barrionuevo i Alfonso Suárez, es limitaren a presentar un nou pla d'empresa que es basa «en el desmantellament de la fàbrica de perles a via Majorica, així com la supressió total de la producció de joies i la formació d'un únic centre de producció, totalment residual».

Per la seva banda, el representant del sindicat de CCOO, Pep Navarro, explicà ahir a aquest diari que «l'empresa ens ha transmès que la seva situació actual és totalment inviable. El procés de fabricació actual, així com està concebut, té els seus dies comptats i en el cas que no s'actuï amb mesures dràstiques, s'haurà de procedir al tancament total». Per tal de superar aquesta situació, l'empresa proposa un expedient de regulació d'ocupació molt sever, de més de 200 treballadors. «Una reducció que el nostre sindicat no pensa acceptar i farà tot el possible per no ser traumàtica».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.