algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.69°

Cabrer demana una entrevista a la ministra de Foment per exigir el 50 per cent de descompte aeri

La titular de Transport recorda a Magdalena Àlvarez les promeses fetes al programa electoral del PSOE

La consellera d'Obres Públiques, Transport i Habitatge, Mabel Cabrer, va demanar «avui mateix» (ahir pel lector) una entrevista amb la nova ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, per exigir-li el compliment de les promeses incloses en el programa electoral del PSOE que feien referència a l'augment dels avantatges en transport aeri i marítim dels illencs.

En concret, Cabrer vol recordar a la ministra que el PSOE es va comprometre a aplicar un descompte del 50 per cent en el transport marítim i aeri a la Península i a les Illes. A més, com a conseqüència d'aquesta mesura, si es du a terme, el Govern central hauria de reduir de 74 a 58 euros el preu per a residents dels vols entre les Illes.

A més d'aquests dos aspectes, Cabrer està preparant posar sobre la mesa l'altra promesa que respecte del transport aeri i marítim va fer el PSOE durant la darrera campanya electoral: la declaració de servei públic entre les Illes i la Península. La consellera Cabrer va assegurar que el seu desig és poder tractar tots aquests temes en una entrevista amb Àlvarez «com més prest millor.

D'altra banda, la titular d'Obres Públiques, Habitatge i Transport va fer palés el seu interès perquè sigui una entrevista fructífera ja que espera tractar-hi també altres temes. Cabrer no va precisar si també vol parlar amb Àlvarez sobre les inversions en autopistes, autovies, carreteres i en la xarxa de transport públic, com en el tren.

La consellera va anunciar la voluntat de demanar aquesta entrevista després d'admetre que el darrer increment del preu del billet dels vols entre Illes «no és una bona notícia» i que «com a consellera no m'agrada gens». Així i tot, Cabrer va considerar que «és millor tenir augments en relació a l'Índex de Preus al Consum (IPC) que no tenir control sobre les tarifes, com passava abans» que es declaràs el servei públic.

En concret, la consellera es referia al fet que el preu màxim dels billets interinsulars hagi passat de 72 a 74 euros per l'actualització que està previst que es faci anualment en relació a l'IPC. Tanmateix, Cabrer va assegurar que s'estima més aquesta situació que no «els increments de fins el 25 per cent que es produïen cada any».

A pesar de no estar gaire contenta amb l'increment, la consellera va justificar-lo recordant que la pròpia declaració de servei públics d'aquestes rutes aèries ja fixava l'increment dels preus en relació a l'IPC, a pesar que aquesta normativa va entrar en vigor fa pocs mesos, el desembre de l'any passat. De fet, Cabrer va declarar que «la declaració es va fer en base als preus del 2003 i ara s'han actualitzar» i va assegurar que «encara que es revisi la declaració, (como pretén el PSOE) sempre hi haurà actualitzacions de preus».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.