algo de nubes
  • Màx: 18.01°
  • Mín: 13.93°
18°

Els veïns surten de romeria per venerar la Mare de Déu del Cocó

Centenars de persones celebraren ahir la tradicional peregrinació

ELENA DÀVILA.Lloseta.
Un any més, els veïns de Lloseta sortiren al carrer per venerar la Mare de Déu del Cocó. Tant les autoritats com centenars de llosetins participaren en la tradicional romeria que es va dur a terme de matinada a l'ermita del Cocó, on es va celebrar l'ofici religiós presidit per Felip Díez, rector de la parròquia de Crist Rei d'Inca, acompanyat d'altres capellans.

No van faltar a la cita religiosa el batle de la localitat, Bernat Coll (PSOE), acompanyat per una àmplia representació del Consistori, i centenars de llosetins i visitants d'altres municipis, que es varen apropar a l'ermita de la Mare de Déu del Cocó a venerar la imatge de la verge.

Precisament i segons la tradició, on se situa ara l'oratori del Cocó, es va trobar l'any 1233 la imatge de la Mare de Déu, a la qual cada any per Pasqua es ret homenatge a Lloseta. Durant l'ofici religiós, el grup l'Estel del Cocó realitzà el Ball d'Ofrena i el rector Felip Díez va realitzar la benedicció de les «mides».

Com cada any, l'avinguda del Cocó va quedar tancada al trànsit i es va omplir de diversos estands, quiosquets, atraccions i castells inflables que varen fer les delícies dels més petits. Ja el vespre, l'avinguda del Cocó va ser escenari de l'exhibició de ball de bot a càrrec de l'Escola de Balls de l'Estel del Cocó i l'Agrupació Estel del Cocó.

També es va celebrar una exhibició de doma de cavalls a càrrec del Centre Eqüestre Nord d'Inca, en la qual van participar exemplars de Lloseta. En aquesta exhibició va participar també el torero a cavall Jaume Roselló. Aquesta romeria s'inclou dins les activitats organitzades per les festes del Cocó que continuaran fins el diumenge 25 d'abril.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.