algo de nubes
  • Màx: 16.54°
  • Mín: 7.61°
16°

La Policia es planta al ple per fer pressió i poder cobrar els festius

No faran més hores extres i amenacen dur el conflicte als jutjats


La situació de crispació i indignació que viu des de fa mesos la Policia Local de Sant Llorenç es va traslladar ahir a la sessió plenària en la qual s'aprovaren els pressuposts del 2004. Al voltant de 25 efectius del terme i d'altres municipis veïnals es plantaren a l'Ajuntament per pressionar i recordar, «de manera silenciosa», al batle que «està incomplint els seus acords» en no dur a terme el pagament dels dies festius treballats durant el 2003.

La policia està ben decidida. Si el dia 29 d'abril no s'ha fet el pagament, deixaran que el tema es resolgui en els jutjats. Des de la junta de personal es comentà que «interposarem un contenciós contra l'Ajuntament». De moment, ja s'han adoptat mesures de pressió. Han acordat que cap membre del col·lectiu farà hores extraordinàries. Fet que ha obligat a redistribuir els torns i que deixarà aquestes festes de Pasqua al municipi de Sant Llorenç sota els serveis de policia mínims.

La intenció de la policia era demanar explicacions al batle. Però el ple era extraordinari i per tant no hi havia torn de preguntes. Ara bé, la regidora del PP, Manuela Meseguer, en el moment que intervingué per donar opinió sobre els pressuposts va aprofitar per demanar al batle per l'existència d'un informe en què s'assegura que els policies de Sant Llorenç són els que cobren els sous més baixos de la comarca, mentre que la inspectora era la que tenia els sou més elevat.

El batle va reconèixer l'existència d'aquest informe i va assegurar que «ens servirà per fer les modificacions que pertoqui». En acabar, un dels presents al ple es dirigí al batle Mateu Puigrós molt indignat demanant-li explicacions per què no es podia intervenir en el ple.

El batle va fer quedar un dels representants de la junta de personal i quedaren per reunir-se després de les festes de Pasqua. «Nosaltres volem arribar a un acord». «No és tan fàcil ja que qualsevol decisió s'ha de debatre a la taula general negociadora i després ha de passar per ple».

El motiu de discòrdia era que els policies demanaven 120 euros per festiu i l'Ajuntament només estava disposat a pagar-ne 80 euros. Des de la junta personal mostraren el seu descontent amb Puigrós. «No compleix res del que ens havia promès. Aquest ple dels pressupost s'ha fet com es secret. No s'han inclòs en els pressuposts millores per a la Policia Local».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.