algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Govern declara de màxima urgència les obres a Son Nevata

Els veïns afectats per les inundacions es reuniren amb els tècnics

G.VICENS. Felanitx.
La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear ha declarat de màxima urgència les obres de canalització d'aigües des de la zona de Son Nevata fins al torrent de Son Valls de Felanitx, davant les darreres inundacions que pateix aquesta zona del municipi. De fet, les obres ja han començat i s'espera que puguin acabar d'aquí a sis mesos, encara que des del Govern han anunciat que en dos mesos ja s'haurà resolt part del problema.

El cas en aquesta àrea de Felanitx és que els embassaments existents no poden absorbir tota l'aigua de pluja i la provinent de la depuradora, aleshores es desborden i inunden el camí de Son Valls, de manera que hi impossibiliten l'accés a molts veïns. A això s'hi ha d'afegir que molta de l'aigua desbocada prové de la depuradora i no ha estat tractada perquè l'estació està en obres. En aquest sentit, divendres vespre la tècnica encarregada del projecte de canalització, Pilar Sánchez, i la batlessa de Felanitx, Catalina Soler (PP), explicaren el projecte a un centenar de veïns.

El projecte inclou una canalització de cinc quilòmetres que anirà des de la depuradora fins al torrent de Son Nevata passant pels embassaments. El projecte costarà 1,5 milions d'euros. Per aturar el problema del pas del camí de Son Valls de manera immediata, el Govern ha llogat uns terrenys per inundar-los.

En la reunió, els veïns expressaren la seva preocupació per si, un cop acabada l'obra, les aigües depurades que aniran al torrent de Son Valls podrien contaminar els seus aqüifers. Sánchez els tranquil·litzà dient que s'han fet informes geotècnics que conclouen que l'aigua de la depuradora serà de qualitat. Fins i tot la batlessa Soler animà els veïns a fer una comunitat de regants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.