muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°
10°

Els diputats illencs estrenen escons

Els populars prometeren una oposició exigent i els socialistes mostraren felicitat pel canvi polític

96842
Els diputats balears de la vuitena legislatura ahir al Congrés.

O.Q. Madrid.
La constitució de les Corts generals ahir es convertí en el gran dia per als vuit diputats que defensaran els interessos de Balears al Congrés dels Diputats. I Antich ocupà l'escó de González en el gran dia dels diputats de Balears. Els del PSOE irradiaven felicitat i comentaven les seves pròximes iniciatives parlamentàries. A l'altra banda, el PP, els diputats del qual estaven exultants d'optimisme davant del repte que se'ls presenta: fer una oposició exigent i lleial.

«Estic molt il·lusionada i defensarem els valors en els quals creu el PP que són la llibertat, la tolerància i la justícia», declarà Maria Salom, portaveu adjunta del grup popular. Miguel Àngel Martín Soledad, del PP, repeteix legislatura. Ahir prometé el seu càrrec com a diputat tenint clar que el PP comença amb «la responsabilitat de ser pràcticament l'únic partit de l'oposició». Enrique Fajarnés, exsenador del PP per Eivissa i Formentera, afronta el nou canvi «molt il·lusionat» ja que anteriorment la seva activitat política va discórrer al Senat.

«És una cambra important però de segona lectura perquè no té la iniciativa i l'empenta que té el Congrés dels Diputats». Té casa pròpia a Madrid. El menorquí Juan Salord repeteix legislatura al Congrés. Conta que té moltes ganes de treballar però «aquesta vegada des de l'oposició». «Per mi no serà cap problema ja que el meu lema sempre ha estat treballar dur», opinà.

El secretari general del PSOE a Balears, Francesc Antich, ocupà per primera vegada el seu escó del Congrés. L'expresident del Govern va seure a l'escó de Felipe González. I Antich estava orgullós d'haver elegit l'antic seient de González, encara que no sap si serà el seu escó definitiu. «Aquesta serà una legislatura de canvi -afirma convençut- hi ha molts temes que ens interessa defensar per a Balears» entre els quals comenta la compensació de la insularitat, educació, sanitat i el turisme. Considera que la passada legislatura es caracteritzà per la confrontació i les ànsies d'uniformitat. «Espanya no és així, és plural i s'ha d'atendre a la singularitat dels territoris».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.