algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

L'Executiu no pot garantir que el resultat de la prova de català estarà el dilluns

Els milers d'examinats haurien d'haver sabut fa un mes si han aprovat, però l'espera es pot allargar

La Junta Avaluadora de Català (JAC) està informant els examinats de les proves de català de la convocatòria de gener que dilluns que ve, data límit de la publicació dels resultats, «no és segur» que coneguin quina ha estat la seva sort. De fet, des d'aquesta organització, que depèn de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern i que està presidida pel director general de Política Lingüística, Miquel Melià, s'explica als examinats que telefonen que «segurament els resultats no estaran dia 5 d'abril» i se'ls demana que telefonin «la setmana que ve, per obtenir més informació».

Aquest nou retard vendria causat pel fet que els exàmens, tot i haver estat convocats el gener, no s'han pogut concloure fins a la setmana passada, quan es realitzaren les darreres proves orals. Després que s'han corregit totes les proves, la Junta Avaluadora de Català necessita informatitzar els resultats dels prop 6.000 examinats, tasca que segons ha pogut saber Diari de Balears no s'ha pogut concloure aquests dies.

Inicialment, les notes s'haurien d'haver publicat dia 3 de març, però a causa que la Junta Avaluadora de Català va decidir prescindir de la major part dels seus col·laboradors no va poder dur a terme les proves orals el mes de gener ni acabar de corregir les escrites fins el març. La decisió va ser presa després que els examinadors i correctors de Palma proposassin un aprovat general dels examinats a la prova del nivell C «perquè tenen més coneixements que qualsevol alumne de quart d'ESO». Aquest argument critica la intenció del Govern d'equiparar el certificat C amb el nivell dels estudiants del darrer curs d'ESO.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.