muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Els capellans en destaquen el seu tarannà «obert, senzill i humil»

Alguns el defineixen teològicament dins la línia oficial del Vaticà

LL.L./T.L./J.M.A. Palma.
La notícia del nomenament del nou bisbe de Mallorca, Jesús Murgui Soriano, ha estat rebuda amb satisfacció entre els capellans de l'Illa. D'una banda, l'administrador diocesà de l'Església de Mallorca, màxim representant de la institució mentre la Diòcesi ha estat mancada de bisbe, Andreu Genovart, considera que «Murgui és una persona senzilla, oberta. Ha estat rector de poble i està preocupat per les vocacions. Així i tot, no li preocupa tant la quantitat dels nostres capellans com la qualitat d'aquests. El seu nomenament ha estat una satisfacció i una alegria per l'Església de Mallorca».

Per la seva part, Josep Noguera, delegat d'Acció Social, va explicar que «esper que Murgui continuï la línia de l'anterior bisbe, Teodor Úbeda, oberta i compromesa amb la nostra cultura i en la lluita contra la marginació. Esper una gran inquietud social. Que pugui ajudar la gent a sortir de la pobresa. Ara que ha arribat és necessari que faci una immersió en la nostra societat».

Igualment, Joan Bestard, president del Capítol de la Seu, confia que el nou bisbe «en primer lloc, esper que potenciï una Església en la qual els cristians estiguin convençuts per viure la seva fe dins de tots els camps del món modern d'avui. També que apliqui amb fidelitat les conclusions de l'últim sínode. I que sigui fidel als valors de la nostra terra».

El delegat de patrimoni de l'Església de Mallorca, Pere Llabrés, considera que «el nou bisbe és una persona oberta al diàleg. Per una part esper que sàpiga respondre a les inquietuds dels mallorquins per un projecte més coherent amb la nostra realitat. També, que tengui en compte la pluralitat de les Illes, des del respecte a la nostra llengua».

De la seva part, Miquel Orel, rector de Santa Creu, va confessar que «no el conec personalment però si ha estat rector de parròquies ha de ser proper i obert. Del contrari, no farem res. De totes les maneres, se diu que per les obres el coneixereu. També seria interessant que fessin qualque vegada bisbe qualcú de Mallorca».

Per la seva part, Alfred Miralles, rector de Sant Sebastià, reconeix que «era un dels meus preferits perquè reuneix les condicions necessàries per ser bisbe de Mallorca: és proper a la gent, equilibrat, intel·ligent, està ben preparat en teologia i doctrina i, sense ser mallorquí, és pròxim a aquestes illes». Segons Miralles, és un nomenament realitzat «segons el cor del sant pare», és a dir, en la línia de Joan Pau II, mentre que «Teodor Úbeda no era un bisbe de Joan Pau II, sinó de Pau VI. Em consta que Murgui té les idees clares i fermes, cosa que li serà útil per resoldre els problemes de l'Església de Mallorca».

Per la seva part, Bartomeu Marc, rector de Sant Miquel, creu que «és un home molt indicat, coneix el mallorquí i les Balears. Des del punt de vista pastoral està molt preparat i la seva experiència amb els joves és important».

D'un altre costat, Bru Morey, qui ja va intuir el mateix dia del funeral del bisbe Teodor Úbeda que Murgui seria el nou cap de l'Església de Mallorca, assegura que «a Menorca ha deixat un bon record, d'humil i que es posa a l'altura de tothom». Morey creu que Murgui haurà de resoldre els problemes relacionats amb el turisme, la gran afluència de gent i la multitud de religions que hi ha a Mallorca.

Finalment, per Llorenç Alcina, canonge de la Seu, Murgui «coneix bé els problemes de l'Església a Balears, als que haurà de fer front, entre ells el de la forta descristianització. Si és així, tendrem un futur esperançador».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.