cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
21°

UM esperarà fins després de festes per intentar l'acostament als crítics

Els membres d'aquest corrent no podran entrar a la futura executiva

La direcció d'UM esperarà que passin les festes per intentar un acostament al sector crític de la formació, després que no prosperassin les trobades mantingudes abans del congrés de la formació, que va acabar evidenciant l'existència de dos sectors dins la formació: un de minoritari i un altre de majoritari. Els responsables del partit no preveuen incorporar cap membre d'aquest corrent a la nova executiva.

El nou secretari general de la formació, Damià Nicolau, va admetre que ja s'havia reunit amb representants d'aquest sector. Nicolau va avançar que farà valer el seu «tarannà moderador i de diàleg» per intentar arribar a punts en comú amb ells.

«No veig difícil poder arribar a un acord perquè a nivell ideològic les posicions estaven molt apropades» abans del congrés de la formació. Fins i tot, va recordar que el dia abans no es va arribar a consensuar una ponència única per punts molt concrets. «Una vegada han passat els nervis i les tensions del congrés, és possible que ens puguem tornar a seure per intentar fer feina plegats pel partit», apuntà el dirigent.

Més difícil serà que els membres del sector crític puguin formar part de la nova executiva de la formació, perquè està formada per components del consell polític. Nicolau va negar que es tractàs d'una «represàlia», sinó més aviat de «sentir-se còmode amb el projecte». I va assegurar que es pot treballar pel partit sense ser al consell polític o a l'executiva.

L'existència d'aquest corrent crític es va evidenciar clarament dies abans del congrés, quan un grup liderat pels batles de Porreres, Alcúdia, Pollença i Sineu i l'exconseller insular Josep Melià va presentar una ponència alternativa a l'oficial.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.