nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

L'Ajuntament vol traslladar al tercer polígon les empreses molestes

Estudia ser el promotor i oferir sòl a baix preu a les indústries locals

L'Ajuntament d'Inca vol continuar amb la seva política de treure del centre urbà la major part de les empreses d'activitat industrial oferint-los unes instal·lacions a preu econòmic. En aquest sentit, el departament d'Urbanisme treballa actualment en el model d'urbanització que tindrà el futur tercer polígon industrial del municipi.

Així, s'està negociant amb els prop de 50 propietaris dels terrenys per realitzar un sistema de cooperació, en el qual l'Ajuntament seria el promotor de la urbanització i després passaria el compte als propietaris, que pagarien en proporció a la superfície del seus solars. Aquest sistema agilitaria els tràmits de construcció respecte a una junta de compensació, i els propietaris podrien pagar només en funció de la superfície que volen al nou polígon, i l'Ajuntament quedar-se amb la resta de terrenys.

En els terrenys dels quals disposaria l'Ajuntament se seguiria un model similar a les promocions de naus modulars que s'han fet ja als actuals polígons, on l'Ajuntament ha fet de promotor i ha venut el sòl industrial a un preu molt inferior al seu preu real de mercat per tal de facilitar el trasllat allà d'empreses i indústries locals que es trobaven al centre urbà.

Per tal d'assegurar que les empreses d'activitat industrial no tornin al centre urbà, l'Ajuntament ha introduït una norma al nou PGOU segons la qual les instal·lacions que abandoni una empresa al centre no es podran tornar a utilitzar per una activitat industrial.

El projecte del tercer polígon es desenvolupa per separat al nou PGOU, i es troba actualment aprovat provisionalment. Els terrenys, entre el camp de futbol del Sallista i rotonda de l'autopista de Palma, tenen una superfície d'uns 300.000 metres quadrats. Les obres d'urbanització podrien començar el 2004 i tenir un cost de 7,2 milions d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.