algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'ampliació de la seu de la Fundació Aca s'inaugurarà entre març i abril

La millora permetrà consolidar el projecte d'unir art, naturalesa i gastronomia

58166
El batle de Búger, Manuel Patiño, amb Antoni Caimari al mirador.
Les obres d'ampliació que es realitzen a Son Bielí, seu de la Fundació Aca a Búger, consolidaran el projecte de l'entitat que pretén unir l'art, la naturalesa i la mallorquinitat. En aquests moments, les obres de la primera fase s'estan executant a bon ritme i està previst que s'inaugurin entre el proper mes de març i l'abril.

Fa poc la consellera de Cultura del Consell Insular de Mallorca, Dolça Mulet, ha visitat per primera vegada la seu d'Aca per conèixer l'estat en què es troben aquestes obres, que consisteixen en la creació d'una residència amb quatre habitacions per a artistes i el mirador dedicat al poeta Joan Alcover. Les cel·les per als artistes es dedicaran als músics Bach, Beethoven, el compositor mallorquí Antoni Lliteras i al poeta Rosselló Pòrcel.

Segons el president de la Fundació Aca, Antoni Caimari, està previst que aquesta primera ampliació s'inauguri el proper mes de març o abril dins els actes organitzats amb motiu de l'Any Joan Alcover.

Una vegada que hagin finalitzat les feines del mirador i la residència d'artistes, que en un futur s'ampliarà, s'iniciarà la segona fase, que consisteix en la construcció d'unes oficines centrals que allotjaran una botiga de productes gastronòmics, els arxius d'Aca i del Centre de Recerca Historicomusical, que ara es troben a Sineu. Així, tot apunta que aquesta segona fase pugui estar llesta a finals del 2004.

La gastronomia té un paper fonamental dins el projecte d'Aca, per la qual cosa està prevista la creació en un futur d'un menjador comunitari en el qual s'oferiran als visitants plats elaborats a la comarca.

Un pic que s'hagin acabat aquests treballs, s'haurà consolidat el projecte de la Fundació Aca. I és que Antoni Caimari entén que l'art necessita el seu espai i l'artista que s'acosti a Son Bielí podrà captar la mallorquinitat allunyant-se de les instal·lacions d'altres institucions: «Feim un projecte amb aromes de mallorquinitat. El món és ple de moltes universitats, instituts, però a Mallorca ens fan falta projectes nostres i en això està la grandesa d'Aca».

«El projecte de la Fundació Aca es fonamenta en la interacció de l'art, la naturalesa o espai i la mallorquinitat, i tot es fa través de la gastronomia i allò que envolta la part creacional de l'artista», comentà Antoni Caimari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.