algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Consternació a Sóller i a Ciutat per la mort del glosador Pere Gil

M.V.Palma.
Sóller es despertà ahir sorprès i consternat per la mort del tan conegut i volgut Pere Gil, més conegut a la vall per les seves cròniques polítiques al Setmanari Sóller, on firmava com la Senya des Terrassa Ploura.

Són moltes les persones que recorden el glosador Pere Gil, entre elles l'exalcalde de Palma, Joan Fageda, qui ahir comentava: «Era un home entusiasta entranyable singular i tenia una peculiar forma de fer les seves glosses, que era amb les que connectava amb el poble».

Ramón Socias, exalcalde de Sóller, indica que «per a mi ha mort una de les grans personalitats de Sóller i un gran amic. És una de lamentable perduda per a la cultura popular. Vull donar el meu condol a la seva família, i a la del deSóller, i el Grup Serra, a la que tants anys ha romàs».

Carlos Simarro, alcalde de Sóller, explicà: «No vaig tenir la sort de conèixer-lo personalment, però sí tota la seva trajectòria cultural i popular. Avui Sóller plora la mort d'un conciutadà que al llarg dels anys s'ha sabut guanyar la seva estimació i admiració».

Per a Guillem Bernat, exregidor de Cultura de Sóller, «la seva pèrdua deixa en mi un gran buit perquè va ser un gran amic. Era un home compromès en donar el millor de la seva ploma a la glossa com als seus entranyables articles polítics».

L'escriptor Gabriel Janer Manila, puntualitza que «sempre em va agradar la seva gran passió pel llenguatge, per com el manejava». El també escriptor Joan Guasp, indica que «era amic dels seus amics. Una persona alegre que reflectia a les seves glosses la vida quotidiana». El glosador deDiari Balears, Llorenç Mora, es mostrava ahir molt dolgut per la seva mort: «Era un gran amic i un gran glosador, perquè les feia ben pensades».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.