algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Correus espera repartir prop de 12 milions de trameses aquest Nadal

Ja s'han previst 40 noves contractacions i l'autorització d'hores extra

Felicitacions de Nadal, lots d'empreses, regals, trameses diverses i les grans protagonistes, les cartes dels més menuts als reis d'Orient, s'acumulen a les oficines de Correus cada any per aquestes dates. Enguany s'esperen repartir entorn de 12 milions d'enviaments postals diferents, fet que suposa un increment del 16 per cent respecte dels altres mesos de l'any.

En total, cada carter pot distribuir més de 1.100 enviaments diaris, dels quals el 50 per cent tenen Palma com a destinació, el 10% va a Eivissa, el 10% a Menorca i la resta a altres punts de Mallorca. Conscients d'aquesta realitat i els esforços que suposa sortir-ne airós, Correus ja ha previst l'increment de la seva plantilla amb 40 persones més i han autoritzat prop de 2.000 hores extraordinàries per reforçar els procediments postals a les Balears.

A més a més, els mesos previs a Nadal s'avisen els clients que fan trameses més grans que les avancin al màxim a fi de no col·lapsar el servei postal. José Antonio Carreras és el responsable de comunicació i explica que per facilitar la correspondència aquests dies i la resta de l'any disposen una pàgina web a través de la qual es poden enviar felicitacions o targetes postals.

El procediment és ben senzill: només cal escollir un motiu per la postal, escriure el missatge que vulguem transmetre, posar l'adreça i correus s'encarrega d'imprimir-les i d'enviar-les directament al seu destinatari. Aquestes dates normalment vénen plenes d'històries curioses o anècdotes que els treballadors recorden amb afecte.

Carreras era un dels carters de l'Arenal i com a tal són moltes les anècdotes nadalenques que recorda. Una d'elles es produí quan, ben a prop del dia del sorteig de la Loteria de Nadal, la penya d'un bar esperava ansiosa un sobre on hi havia 20 dècims del sorteig i la carta no arribava. No va ser fins al mateix dia del sorteig que no arribà. Per això, i amb la voluntat que els participants rebessin el seu bitllet, Carreras alterà la seva ruta per arribar abans que començàs el tan esperat sorteig.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.