algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Cort negocia amb Gesa un nou conveni sobre la façana marítima

La ubicació del palau de congressos anul·la l'acord signat a l'abril

L'Ajuntament de Palma i representants de l'empresa Gesa-Endesa es reuniren dijous passat per estudiar la modificació del conveni sobre la façana marítima. El mes d'abril Cort, l'empresa elèctrica, Mapfre i Sa Nostra signaren un acord que preveia la ubicació del palau de congressos al polígon de Llevant, al costat de Son Molines.

En virtut d'aquell conveni, Gesa havia d'esbucar l'immoble que acull les seves oficines centrals i reduir l'edificabilitat a primera línia de mar. A més, se cedirien a Cort 50.000 m2 que en principi havien de servir per crear una zona verda.

A canvi de totes aquestes actuacions, els representans del Consistori es varen comprometre a construir unes noves oficines a Sant Joan de Déu per tal que l'empresa elèctrica de referència hi instal·làs la seva seu, per una part, i a requalificar el sòl adjunt a l'emblemàtic edifici per conferir-li un ús residencial.

Però tots aquests acords perdrien vigència si, tal com tot ho indica, el palau de congressos s'ubicàs als solars del carrer Joan Maragall. En aquest sentit, el mateix conveni original contenia una clàusula perquè, en cas d'experimentar qualsevol modificació, deixàs de tenir validesa. Per aquest motiu, representants de l'equip de govern municipal s'han tornat a asseure per tractar de redissenyar el front marítim de Ciutat.

I és que l'opció de construir el centre de convencions a la façana marítima pren cada vegada més força, segons va confirmar dijous la mateixa batlessa de Palma, Catalina Cirer. Les negociacions entre Cort i Gesa podrien allargar-se fins al gener o febrer del 2004. Mentrestant, l'alternativa del moll vell per edificar-hi el futur palau de congressos té cada dia menys partidaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.