nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

El turisme nàutic xàrter a Balears ingressà 17 milions d'euros el 2002

La Cambra de Comerç crearà una estratègia de promoció per al sector

Amb tan sols 55.600 clients, majoritàriament alemanys, el turisme nàutic xàrter a Balears ingressà 16,8 milions d'euros en el 2002. Posicionada entre les destinacions predilectes i de més categoria, la nostra comunitat té en aquest segment de l'oferta una «molt seriosa opció de futur». A més del lloguer de les embarcacions, el volum de la despesa generada pel turista de xàrter se situà al voltant de 26 milions d'euros.

Aquestes són algunes dades de l'estudi elaborat pel professor de la UIB Joan Garau per a la Cambra de Comerç i que va ser presentat ahir a Palma en presència del vicepresident de l'entitat, Joan Gual de Torrella, i dels representants de l'Associació Provincial d'Empresaris d'Activitats Marítimes (APEAM), Cristóbal Montojo, i de l'Associació d'Empreses Nàutiques de PIMEM, Cristina Sastre.

Joan Gual de Torrella destacà que «davant l'estancament del turisme de sol i platja, el turisme nàutic xàrter representa una molt seriosa opció de futur». En aquest sentit, el vicepresident de la Cambra de Comerç anuncià «una nova estratègia de promoció del sector en els països d'origen». I és que les dades aportades per l'estudi de l'economista Joan Garau revelen el vertader impacte econòmic d'aquest sector dins el conjunt del turisme balear, tot i la davallada d'un 15% en la facturació respecte del 2001. Amb 70 empreses a tot Balears i 540 embarcacions, el turisme nàutic de xàrter genera 235 llocs de feina.

Segons l'estudi de la UIB, fet a partir de dades aportades per APEAM, el perfil del turista nàutic de xàrter és majoritàriament alemany (58%), d'entre 40 i 50 anys, amb experiència prèvia, coneixedor de Balears (47%) i que genera una despesa de 43,16 euros diaris durant els 7 dies d'estada mitjana. La majoria viatja en grups de 6 persones i sol mostrar un alt grau de satisfacció, tant per la qualitat de les instal·lacions nàutiques com de les embarcacions, la qual cosa fa que el 99% afirmi voler repetir l'experiència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.