algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Les obres del centre per a grans discapacitats s'iniciaran el juliol

La construcció durarà 18 mesos i tindrà un cost de 8,3 milions d'euros

El centre per a grans discapacitats del carrer Joan Crespí començarà a prendre forma definitiva a partir de l'estiu que ve. Devers el mes de juliol és previst que les màquines entrin al solar on s'ubicarà un equipament que, segons la consellera de Presidència Rosa Puig, «cobrirà les necessitats d'un col·lectiu important de les Illes, i que ara mateix té una greu mancança de recursos».

En aquests moments, el projecte arquitèctònic guanyador del concurs de propostes es troba a la Comissió Insular d'Urbanisme. Primer aquest organisme ha de revisar i modificar, si s'escau, els elements que afecten l'edifici catalogat situat al solar. Després, s'obrirà el termini -sis mesos- per realitzar el concurs d'adjudicació i execució de les obres. A partir d'aquí, es preveu que la construcció s'allargui devers un any i mig. El pressupost total puja a 8,3 milions d'euros.

Les quatre plantes de l'immoble suposen una superfície edificable de 4.875 m2 i s'hi establiran els serveis següents. 1: deu places residencials de respir per als familiars cuidadors. 2: un centre d'estades diürnes amb 25 places per a gent gran discapacitada, dotat de tot el personal necessari per cobrir les seves necessitats mèdiques i assistencials. 3: un nou centre base de valoració i tractament de discapacitats, per on es preveu que passi una mitjana de 60 persones diàries. I 4: un centre d'autonomia personal i d'ajudes tècniques, on s'orientarà sobre el tipus de material i de recursos que necessiti cada un dels afectats per millorar la seva qualitat de vida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.