algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Balears és una de les comunitats amb més denúncies als sanitaris

Els professionals tenen problemes per cobrir la responsabilitat civil

Les Illes Balears, amb un total de 37 casos des de 1995, és una de les províncies espanyoles amb més sinistres de responsabilitat civil del personal sanitari, segons dades fetes públiques pel Consell General d'Infermeria d'Espanya amb motiu de les Jornades de Responsabilitat Civil i Penal del Personal sanitari.

Repecte de les 37 denúncies de Balears, el president del Consell General d'infermeria, Máximo González expressà que es tracta d'un nombre molt elevat tenint en compte que la comunitat compta amb 4.020 diplomats en infermeria.

D'aquestes denúncies, 15 es troben en processos oberts i 22 ja han estat tancats i han afectat 33 infermers i 4 comares. Les principals denúncies passen des de la mort d'un pacient, patiment fetal, desatenció a les urgències i l'única causa amb sentència condemnatòria de Balears va ser per lesions a l'hora de treure el guix a un malalt.

Un dels problemes que envolta aquesta sinistralitat entre els professionals sanitaris és la dificultat de trobar companyies asseguradores que vulguin córrer amb les despeses d'aquesta cobertura. A més, González denuncià la situació de «crisi» en la qual es troba el sector i es referí a la proliferació de la «medicina defensiva» originària dels Estats Units i que, segons ell, ha causat la implantació d'una cultura «de la demanda molt alarmant per al sector sanitari».

González, que va estar acompanyalt pel president del Col·legi Oficial de Diplomats en Infermeria de les Balears, José Vicente González Jurado, explicà les dificultats amb les quals s'han trobat a l'hora de signar una assegurança i sentencià que van haver de recórrer a les 40 grans empreses per aconseguir la cobertura de responsabilitat civil per a possibles negligències.

«De les 40 consultades, 39 rebutjaren les nostres propostes i la que acceptà ens va augmentar set vegades el preu que hem pagat fins ara». Per tal de solucionar aquesta dificultat amb les companyies asseguradores, el Consell aposta per la creació d'una fundació que integri totes les parts implicades per establir les «regles del joc».

Així mateix, el Consell té prevista la creació d'una asseguradora pròpia, per poder fer front a la despesa de cobertura de la responsabilitat civil necessària per a casos de negligència o accidents en el tracte amb els pacients.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.