algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

El Govern convoca 730 places però sense exigir el nivell mitjà de català

Tanmateix, donarà fins a tres punts pel fet de conèixer la llengua

El Govern va arribar dijous a un acord amb els sindicats per treure a concurs 730 places. A aquests llocs de feina només podran accedir els funcionaris que fan feina a l'administració, ja que és un concurs intern. En aquesta ocasió els aspirants no tendran com a requisit haver de demostrar un nivell mitjà de català, tan sols bastarà amb coneixements bàsics. Així ho va anunciar ahir el conseller d'Interior i de Funció Pública, José María Rodríguez.

El conseller d'Interior va indicar, tanmateix, que en el concurs, al qual es podrà optar fins al pròxim 16 de gener, el coneixement de la llengua pot suposar als aspirants fins a tres punts: un en el cas que demostrin un nivell bàsic; dos en el cas d'un nivell mitjà; dos i mig si tenen un alt i mig punt addicional si tenen un nivell especialitzat.

Dit això, Rodríguez va escometre contra els que l'han criticat i va assegurar que «la demagògia que deia que anàvem en contra del català queda desmuntada pels fets». Això sí, va reconèixer que «deixa de ser un impediment, es manté com un mèrit més».

D'altra banda, Rodríguez va indicar que de les 730 places a les quals podran optar els funcionaris de la Comunitat i d'altres administracions (es reserva un 5 per cent per a aquest segon cas), 51 són llocs de feina que anteriorment eren de lliure designació. Amb aquesta reducció, també acordada amb els sindicats, les places de lliure designació del conjunt de l'Administració general de la Comunitat ascendeixen a 351.

D'altra banda, el nou decret sobre els càrrecs de confiança modifica una normativa de 1989 que, segons el conseller, «limitava a quinze el personal eventual al servei del Govern», és a dir, el nombre de treballadors pròxims al president i els consellers el contracte del qual o funcions cessa en deixar el seu càrrec el polític en qüestió.

La normativa aprovada ahir estableix que cada Conselleria tindrà un cap de premsa, un cap de gabinet i un secretari del conseller el lloc de feina del qual estarà lligat directament a aquest. Segons Rodríguez, aquesta fórmula evitarà situacions «atípiques» com que les persones ocupin llocs de feina de funcionaris, que estiguin contractades per empreses públiques o que exerceixin funcions diferents a les nominals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.