algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
16°

El Congrés dels Diputats aprova la creació d'un partit judicial a la localitat

Disposarà de dos jutjats que tramitaran tant assumptes penals com els civils

56814
El ple del CGPJ que es dugué a terme fa dos anys a Mallorca ja aprovà demanar que Calvià es convertís en un nou partit judicial.


El Congrés dels Diputats va aprovar ahir la llei que permetrà crear el partit judicial de Calvià, que a partir del pròxim any disposarà de dos jutjats que s'encarregaran de tramitar tant assumptes penals com civils. Aquest nou partit judicial inclou també les localitats d'Andratx i Puigpunyent i forma part de la reforma de la llei orgànica del Poder Judicial, que fou acceptada ahir per la majoria del Congrés.

Amb aquesta decisió, l'illa de Mallorca es dividirà a partir del proper any en quatre partits judicials: Palma, Manacor, Inca i Calvià. Aquesta reforma ha estat una de les demandes que han reivindicat durant anys els jutges de Palma, que sostenien que el partit judicial era massa extens per al nombre de jutjats que existien. Aquesta situació, que es mantindrà fins que es posin en marxa les dues noves oficines judicials, provoca que cada any entrin als jutjats de Palma, tant els d'instrucció com de primera instància, milers de plets que es produïen a Calvià, que a partir del pròxim any es resoldran als jutjats d'aquest terme municipal.

Fa tres setmanes, el ple del Senat ja va aprovar la llei que permetia aquesta reforma judicial, decisió que va ser ahir ratificada al Congrés dels Diputats. El jutge degà de Palma, Pere Barceló, va mostrar ahir la seva satisfacció per la decisió adoptada i va recordar que en el ple que el Consell General del Poder Judicial va mantenir a Mallorca el mes de gener del 2001 ja es va aprovar sol·licitar la creació d'un nou partit judicial a l'Illa.

Barceló afirmà que amb aquestes dues noves oficines judicials els jutjats de Palma es descongestionaran i podran resoldre amb més rapidesa els assumptes que es tramitin. En el seu moment es va calcular que el 25% d'assumptes que es tramitaven als jutjats de Palma, tant en l'àmbit penal com civil, procedien precisament de les localitats que ara quedaran adscrites al nou partit judicial.

Amb aquesta reforma a partir del pròxim any els veïns de Calvià, Andratx i Puigpunyent s'evitaran traslladar-se a Palma cada vegada que hagin de resoldre un assumpte judicial, bé sigui penal o civil. D'altra banda, les forces de seguretat que intervenen en aquestes localitats ja no hauran de lliurar les diligències o presentar als detinguts al jutjat de guàrdia de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.