algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Munar espera que el Congrés d'UM reforci el nacionalisme econòmic

Els dirigents de la formació acosten posicions amb el sector crític

J. TORRES. Palma.
La presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, apostà ahir per avançar des del nacionalisme ideològic cap al nacionalisme econòmic perquè «és més important invertir en solucions, que és allò que el ciutadà veu». Munar espera que aquesta línia es confirmi en el congrés que UM durà a terme dissabte, ja que «demostrant que podem fer coses i que la gent ho valori no ens diluirem».

«Tenint en compte la quantitat de gent nouvinguda que desconeix la nostra llengua, la nostra cultura i que som una realitat diferent, si només parlam de temes ideològics i lingüístics difícilment podrem aconseguir apropar-los», declarà la màxima responsable del partit. «Serà més fàcil tenint les idees clares i amb els gests i les realitats, que és el que valoren els ciutadans».

Munar negà que hi hagi «cap brega interna» al partit i considerà que tots els votants i els militants d'UM poden pensar «en un moment determinat» que «la proximitat amb el PP pot diluir UM». Ara bé, per la presidenta, això no és més que «constatar una preocupació en la qual tots podríem estar d'acord, però no per evitar constipar-te has de quedar a casa sense fer res: s'ha de sortir al carrer i demostrar amb actuacions que UM fa coses bones».

«Demostrant que podem fer coses i que la gent ho valori no ens diluirem», explicà la dirigent d'UM, per rebutjar la possibilitat de «posar-nos amb tota l'oposició mesclada, protestant i criticant però sense donar solucions, perquè això per als mallorquins no és bo».

Munar assegurà que afronta el Congrés amb «il·lusió» perquè per primer pic «serem dels pocs nacionalistes que estam governant a tot Espanya». La presidenta destacà la «gran responsabilitat» que té el partit i «si actuam en positiu serà una legislatura de solucions importants i de futur per a Mallorca». Així mateix, es mostrà «convençuda que governarem aquests quatre anys amb una seguretat que permetrà que es detecti el saber fer d'UM».

Per altra banda, diversos responsables del sector crític s'entrevistaren ahir amb dirigents del partit per negociar la incorporació d'una part del seu discurs a la ponència que UM haurà de votar en el Congrés. La reunió va acabar sense acords concrets, però amb un acostament d'actituds que es podria materialitzar en pròximes trobades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.