algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
12°

L'excedent de taronges se sucarà al País Valencià la propera campanya

Una empresa de la comunitat veïna n'espremerà 300.000 quilos


Les taronges que a Mallorca no surtin al mercat s'enviaran al País Valencià per ser sucades. Així ho confirmà a Diari de Balears el director gerent de la productora Fruita Bona, Joan Moll. En concret i segons va explicar, «hem firmat un contracte amb una coneguda empresa valenciana perquè suquin 300.000 quilos de taronges».

El portaveu de Fruita Bona manifestà que aquesta decisió ha estat necessària després de la fallida de Miret Piel de Cristal, que fins enguany donava sortida als excedents, amb ajuda del Govern, comercialitzant-los com a Suc de Taronja de les Illes. Segons Moll, «no podíem esperar dos mesos per saber què passarà amb Miret, si finalment es reflota o no».

El representant de Fruita Bona, que és la principal productora de taronja de les Balears, es referia al fet que el dia 12 de gener la junta de creditors de Miret Piel de Cristal s'ha de reunir per decidir si reflota l'empresa. Ara bé, aquesta data cau en plena campanya de recollida de cítrics, de manera que pot ser ja massa tard per arribar a cap acord entre els pagesos i la futura direcció de Miret Piel de Cristal.

De fet Moll no descarta que, amb vista a la campanya que començarà a final del 2004 i acabarà el 2005, s'arribi a cap acord amb una empresa mallorquina perquè suqui les taronges, si se'n presenta la possibilitat. Ara bé, allò que aquests darrers anys propicià que s'optàs per aquesta fórmula va ser la intervenció del Govern a fi de subvencionar la compra dels excedents de taronges a Miret Piel de Cristal. L'empresa apostà per aquesta possibilitat fins al punt d'invertir en maquinària de darrera tecnologia per esprémer la fruita. Finalment, l'escassa resposta del consumidor i el baix volum de vendes han impedit rendibilitzar la inversió i abocat Miret a declarar la fallida.

La major part de sobreproducció a la qual Fruita Bona dóna sortida procedeix de la serra de Tramuntana i la zona de Muro, tot i que també n'hi hagi d'altres bandes. En total, depenen de la comercialització dels excedents de taronja a través de Fruita Bona prop de 300 explotacions. Així i tot, pareix que l'any vinent la situació no serà tan greu com altres vegades, perquè es preveu que els excedents es redueixin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.