algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

Sorgeix MAC, la nova associació juvenil que vol dinamitzar el poble

T.OBRADOR.Montuïri.
Montuïri disposa d'un nou organisme social i cultural amb saba jove. S'anomena MAC juveni, que es tradueix com Montuïri, Associació Cultural i Juveni. La intenció és consolidar-la «pas a pas i sobretot, que la gent vegi en l'associació una finestra a les seves inquietuds, siguin de l'àmbit que siguin».

Integren bàsicament l'organisme montuïrers d'edats compreses entre 14 i 30 anys. La junta directiva provisional està formada per Toni Casanoves, Joan Socies, Joan D. Verger, Llorenç Munar, Biel Sampol, Andreu Vidal, Catalina Mas, Toni Mesquida, Joan Sampol i Paula M. Amengual.

Es preveu la celebració d'assemblees, com també que el primer element de l'entitat sigui la revista Mac de torrent. Amb aquesta, «volem contribuir a donar més diversitat a la premsa local ja existent, creant una revista feta per joves i per a joves, tenint un interès general per a la resta de població. Es tracta d'enriquir la vida cultural i volem començar amb una revista de nou format, amb idees fresques...».

La filosofia de l'associació, reflectida als seus estatuts, pretén «dinamitzar culturalment i socialment la joventut de Montuïri»; «evitar el sectarisme polític en les relacions del jovent, per tal de fomentar el respecte i la tolerància»; «fomentar també el pensament obert i crític, en contra del pensament únic»; «impulsar la cohesió i activació del jovent, el respecte cap al medi ambient i patrimoni»; «fomentar la integració sociocultural i lingüística de la joventut immigrant»; «promoure l'ús de la llengua catalana i els valors: llibertat, igualtat, solidaritat i cooperació enfront dels valors consumistes, sexistes i discriminatoris que degraden la nostra societat». Divendres passat organitzaren, amb èxit, un concert.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.