bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
10°

L'Ajuntament ofereix un edifici a la Conselleria d'Agricultura per obrir-hi una nova oficina

L'immoble es troba al polígon de la Vileta


L'Ajuntament de sa Pobla ha oferit a la Conselleria d'Agricultura del Govern balear un edifici de la seva propietat, ubicat al polígon de la Vileta, per traslladar-hi l'oficina de la Conselleria, ara situada a pocs metres de la plaça Major; a més a més d'un laboratori fitosanitari que podran utilitzar els pagesos per analitzar les collites sense necessitat d'enviar les mostres a Palma.

Aquest mateix edifici serviria també per a la creació d'aules de formació en les quals s'impartirien cursets per a joves pagesos. La consellera d'Agricultura, Margalida Moner, visità dijous al vespre sa Pobla convidada pel batle, Antoni Serra, que va voler donar a conèixer als principals productors del municipi el nou equip de la seva Conselleria.

Durant l'acte, el tinent de batle, Antoni Serra Comas, oferí l'esmentat edifici de Son Vila, antiga seu de la Cooperativa Agrària Poblera (CAP) i que des de 1992 està en mans de l'Ajuntament.

La consellera es va mostrar receptiva a aquesta oferta i indicà que tindria molt de sentit amb la seva intenció de tractar d'agilitar tots els tràmits de la Conselleria eliminant processos burocràtics. Margalida Moner es va comprometre a estudiar aquesta possibilitat per tal d'obrir una nova oficina al polígon.

La consellera d'Agricultura, Margalida Miner, també anuncià a la seva visita a sa Pobla la posada en marxa d'un nou sistema documental que permetrà reduir dràsticament els tràmits burocràtics que han de fer els pagesos per obtenir qualsevol tipus de subvenció o ajuda.

Moner indicà que, davant el sistema de targeta única que posà en marxa l'anterior Govern balear, la nova Conselleria aposta per la creació d'un registre d'explotacions agràries amb una base documental pròpia que s'identificarà amb l'expedició d'una targeta operativa.

Amb aquest sistema cada explotació agrària tan sols hauria de lliurar una vegada còpia de tots els documents que habitualment s'exigeixen i que passarien immediatament a la seva pròpia base documental. A partir d'aquest moment, cada vegada que necessiti una ajuda bastarà que aporti l'esmentada targeta, que donarà accés directe als documents citats, per la qual cosa s'evitarà la duplicitat dels papers, tal com passa ara, quan els tràmits burocràtics retarden les ajudes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.