nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Un receptari editat pel Consell Regulador de la Sobrassada rep un premi de cuina mediterrània

J.M./ E.B. Comarca.
El llibre Sobrassada de Mallorca, color i sabor, editat pel Consell Regulador Sobrassada de Mallorca i coordinat pel conegut cuiner mallorquí Antoni Pinya, ha estat reconegut amb el premi Gourmand World Cookbook Awards 2003 en l'apartat de cuina mediterrània. Els Gourdman World Cookbook Awards són una mena de premis Oscar dels llibres de cuina i vins, i el receptari d'Antoni Pinya ha estat elegit com el millor escrit en castellà durant 2003 i competirà ara a nivell internacional amb els millors llibres de cuina del món.

Antoni Pinya recollirà el premi a Madrid el proper dia 11 de desembre acompanyat del president del consell regulador, Mateu Castelló. El llibre, que ja ha sortit en la seva segona edició, inclou una trentena de receptes innovadores que tenen la sobrassada com a ingredient essencial.

A més d'algunes receptes del mateix Antoni Pinya, assessor del Consell Regulador, Sobrassada de Mallorca, sabor i color, inclou també creacions de Tolo i Òscar, del restaurant Xoriguer; Tomeu Caldentey, del restaurant Molí d'en Bou; Guillermo Méndez, del restaurant Olivo; Sebastià Esteve, del restaurant Vistamar; i del mestre xarcuter Xesc Reina.

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Sobrassada de Mallorca té com a objectiu la popularització de la cuina creativa amb sobrassada. A un primer llibre inicial, (La Cuina de la Sobrassada), al qual es varen publicar una selecció de les receptes més populars, el va seguir l'edició de diversos fulletons amb altres suggeriments gastronòmics totalment inèdits, en què es potenciaven totes les possibilitats que el sabor i la qualitat de la sobrassada pot donar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.