algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Els crítics d'UM presenten una ponència alternativa al Congrés

Consideren que el pacte amb el PP pot desdibuixar el perfil propi

El sector crític d'Unió Mallorquina ha presentat una ponència alternativa al congrés de la formació de dia 13 en la qual mostren la seva preocupació perquè el pacte amb el PP no els acabi convertint en un annex d'aquest partit. L'esmena a la totalitat està signada pels batles d'Alcúdia, Pollença, Sineu i Porreres, pels responsables del partit a Muro, sa Pobla i Santa Margalida i per l'exconseller Josep Melià Ques.

La proposta alternativa defensa que UM pugui pactar amb l'esquerra o amb el PP perquè «el problema no és amb qui es pacta, el problema és què es pacta» i «un pacte que desdibuixi el nostre partit i que ens llevi tot perfil polític és un pacte dolent per definició». Amb tot, consideren encara més important la gestió que es faci del pacte i «per UM és un imperatiu categòric mantenir al llarg del pacte el perfil propi i això passa obligatòriament per marcar les diferències que lògicament existeixen entre partits diferents».

En aquest sentit, defensen que «tenir un perfil propi és la peça primordial i, per tant, qualsevol altra consideració com l'estabilitat o com ocupar importants parcel·les de gestió queda en segon terme», perquè «quan un partit deixa de banda el seu corpus ideològic i es dedica només a aconseguir el poder, aquest partit podrà ocupar un espai i tenir unes funcions, però no concordaran amb la seva finalitat bàsica».

Aquest sector es mostra crític amb les autovies -«matar mosques a canonades»- i en particular amb la Inca-Manacor, que UM «ha de fer desaparèixer del Pla territorial» perquè «no pot participar en una destrucció del territori absolutament innecessària». Respecte d'aquest pla, demanen que no es permeti l'oferta complementària als camps de golf ni tampoc urbanitzacions a la costa.

Els vuit signants aposten per una renovació de cares, estratègies i continguts; consideren que UM ha de competir electoralment amb el PP; critiquen la «poca autocrítica» i apunten que «si no tenim millors resultats en gran part és per manca de credibilitat i per manca de coherència». Per aquests, el nacionalisme «encara no ha tocat sostre» i proposen arribar a acords amb altres formacions nacionalistes de cara a les generals però anar sols a les autonòmiques. En les europees, es mostren favorables a l'acord amb CiU.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.