cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Antich podria renunciar uns dies de portaveu per dur Bonet al CIM

El pla és que Quetgles o un altre d'electe deixin el Consell

T.B. Palma.
El secretari general del PSIB, Francesc Antich, està considerant la seva dimissió «durant uns dies» com a portaveu parlamentari i la seva substitució per un altre diputat (possiblement Francesc Quetgles) perquè aquest renunciï al Consell per incompatibilitat i afavorir així el secretari d'Organització de Mallorca (Cosme Bonet, que ocupà el lloc número 15 en la candidatura del partit) al ple del Consell.

Altres partits han recorregut a aquest ardit reglamentari (el PSM canvià tres vegades de portaveu) perquè les persones que havien quedat sense escó tinguessin un lloc. L'estratègia és legal però té el seu cost polític, han admès diverses fonts socialistes a aquest diari. Alguns càrrecs de l'executiva -que ahir es reuní per obrir el període de selecció de candidatures- s'hi oposen rotundament. Només la marxa voluntària de Francina Armengol al Congrés podria evitar que els socialistes recorreguessin a aquesta estratagema legal, digueren fonts del partit que confirmaren que el PSOE ha començat a preparar el relleu del seu portaveu al Consell de Mallorca.

D'altre costat, el diputat socialista, Valentí Valenciano, (vicepresident segon del Parlament) dirigirà el Comitè Electoral del PSIB que prepararà la campanya electoral i que intentarà que Francina Armengol sigui la candidata al Congrés. Per primera vegada en la seva història, Damià Cànoves no forma part d'aquest Comitè Electoral malgrat que continua com a secretari d'Organització de l'Executiva.

Malgrat les resistències inicials d'Armengol a encapçalar la candidatura (ja que l'Executiva optà per no fer una proposta concreta per donar més llibertat a les assemblees locals), fonts de partit donen per fet que la diputada mallorquina i dirigent de l'FSM acabarà per acceptar, encara que ella insisteix a no revelar les seves cartes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.