algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Balears ingressarà el 2004 un 7 per cent més amb els imposts especials

Hisenda recaptarà més de 329'09 milions d'euros per aquest concepte

El Govern balear preveu ingressar l'any 2004 quasi un 7 per cent més que enguany pel concepte d'imposts especials.

En concret, l'Administració autonòmica ingressarà l'any que ve 329'09 milions d'euros (quasi 55.000 milions de les antigues pessetes) davant dels 309'4 milions d'euros (uns 51.500 milions de pessetes) que ha ingressat durant el present exercici. Aquestes dades han estat proporcionades per la Conselleria d'Economia i Hisenda, que presideix Lluís Ramis d'Ayreflor.

En concret, el Govern espera ingressar per l'impost sobre la cervesa poc més de 3'35 milions d'euros; pel que s'aplica als vins i a les begudes fermentades 13'22 milions d'euros; pel que es recapta amb el tabac, 113'45 milions d'euros i pel que s'aplica sobre els hidrocarburs 114'51 milions d'euros. Igualment, el llistat d'imposts que paguen els majoristes i que serveixen per augmentar el finançament de la Comunitat Autònoma es completa amb l'impost sobre productes intermedis (com el que s'aplica a l'ordi, producte primari de la cervesa) i amb l'impost sobre l'electricitat. A través del primer impost, el Govern té previst recaptar 295'43 milions d'euros i amb segon 18'2 milions més. És a dir, entre tots els imposts que paguen els majoristes, l'Executiu preveu ingressar 263'04 milions d'euros, quan enguany es preveia recaptar-ne 245'91 milions.

Pel que fa als imposts que paguen els compradors finals dels productes, el Govern preveu ingressar 66'05 milions d'euros, 42'3 corresponents a l'impost sobre determinats mitjans de transport i la resta, 23'75 milions, a l'impost sobre la venda minorista d'hidrocarburs.

Aquests imposts varen ser cedits per l'Estat a l'Administració autonòmica després que s'assolí l'acord de transferència de les competències en matèria de salut.

De fet, en principi, la finalitat d'aquests tributs era la de cobrir el pressupost sanitari de la Comunitat balear. Aleshores, el Pacte de Progrés de Francesc Antich va considerar que aquest finançament era insuficient, tot i que, per exemple, per al 2004 equivaldria a 10 vegades el que era previst ingressar amb els fons que s'haguessin recaptat amb l'ecotaxa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.