algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Cala Millor afronta la temporada baixa amb el 65% d'hotels tancats

Els hotelers opinen que és el preu pagat per la fidelitat als alemanys

La desestacionalització del turisme recula any rere any a Cala Millor. Ara mateix hi ha un 65% d'hotels tancats, molts més que l'any 2002, i l'Associació Hotelera pensa que si no s'hi posa remei l'oferta empitjorarà l'any vinent en temporada baixa.

El gerent de l'Associació Hotelera Badia de Cala Millor, Ignasi Umbert, opina que una de les causes del descens ha estat la mala experiència del 2002. «Va ser molt dolent i, per això, molts d'hotels que l'any passat obriren enguany han tancat just després de l'estiu. Hem de pensar que mantenir un hotel obert durant l'hivern surt molt car, perquè hi ha més despeses d'electricitat i manteniment de piscines climatitzades, entre altres coses. I si hi afegim que els preus son més baixos i els clients, de manco poder adquisitiu, resulta que els comptes no surten», explicà Umbert.

Segons aquest empresari, hi ha diversos factors en la davallada: la crisi econòmica a Alemanya, la por de volar després de l'11-S i l'estancament de l'oferta complementària.

«A Mallorca fa 40 anys que venem el mateix producte i està exhaurit: l'oferta complementària no s'ha modernitzat i a més s'ha encarit», afirma el gerent dels hotelers de Cala Millor. I lamenta que «s'havia lluitat molt per desestacionalitzar el turisme i en 2 o 3 anys s'ha espenyat». Segons ell, una de les errades ha estat mantenir la fidelitat al mercat alemany. «Si haguéssim intentat diversificar l'oferta abans, hauria anat bé perquè davant una crisi com la d'Alemanya hauríem tingut alternatives immediates, però ara no serà fàcil obrir mercats nous. Però, és clar, els touroperadors alemanys donaven seguretat i ara ho pagam».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.