algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
18°

L'Ajuntament cercarà 600.000 E per soterrar la línia d'alta tensió

El Gas haurà de fer un pla de control dels camps electromagnètics

Soterrar la línia d'alta tensió des de la primera via del tren fins l'estació transformadora d'El Gas al carrer de Sa Mar pot costar al voltant dels 600.000 euros (uns 100 milions de pessetes) segons el pressupost realitzat per una empresa especialitzada que va encomanar la companyia distribuïdora d'electricitat, El Gas, i que va ser posat en coneixement dels afectats per la nova línia elèctrica i del batle durant una reunió celebrada aquesta setmana a l'Ajuntament.

Després de la reunió, el batle va assegurar que s'intentarà trobar el finançament per a aquesta despesa que en cap cas pot assumir l'Ajuntament de Sóller i que segurament serà encara més elevada, quan s'hi afegeixin imposts i projectes tècnics.

D'altra banda, fonts de la Plataforma han assegurat que després d'una visita realitzada a la Conselleria d'Indústria s'ha pogut aclarir que la Comissió de Medi Ambient podria autoritzat l'estesa a la seva propera sessió encara que es posarien dues condicions. La primera d'aquestes prescripcions seria que s'asseguri que el projecte respecti les suggerències de la Unió Europea quant a la seguretat dels camps electromagnètics. La segona és que la companyia El Gas haurà d'establir un programa de vigilància i control dels camps electromagnètics que asseguri inspeccions dues vegades cada any.

Josep Antoni Frontera, president d'El Gas, ha informat que la companyia no ha rebut encara aquestes indicacions tot i que ja ha hagut de fer medicions sobre la línia elèctrica actual de 15.000 volts que, segons afirma, han donat unes mesures gairebé insignificants.

Fonts de la Plataforma han lamentat que després de nou mesos encara no s'hagin contestat les al·legacions fetes al projecte quan aquest ja és a punt d'aprovar-se. Els membres de la Plataforma, han valorat molt positivament l'actitud d'El Gas i de l'Ajuntament. Segons afirmen «la companyia s'ha preocupat de preinstal·lar al seu càrrec les canonades que travessen la carretera del Desviament en previsió del soterrament i el batle s'ha compromès a cercar ajuts».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.