algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Opcions per a un projecte emblemàtic

Cort estudia els pros i contres de situar el palau de congressos al moll Vell o a la façana marítima

La ubicació del palau de congressos de Palma ha estat un dels debats ciutadans més recurrents dels darrers anys. Després de múltiples especulacions sobre el lloc idoni per situar l'edifici, cridat a convertir-se en un emblema del municipi, sembla que la solució final està cada dia més a prop. El tinent de batle d'Urbanisme, Rodrigo de Santos, anuncià recentment que abans que acabi l'any es coneixerà l'indret on s'aixecarà el centre de convencions.

Mentrestant, els tècnics de l'Ajuntament, en col·laboració amb altres institucions, estudien els avantatges i desavantatges de les dues úniques opcions que han quedat damunt la taula: el moll Vell i els solars situats devora la seu de Gesa. En aquest sentit, Cort considera que tres són els principals punts a favor del moll Vell: 1: La concessió de 60.000 m2 de la zona per part de l'Autoritat Portuària a Cort eviten que s'hagi de negociar el cost del terreny. 2: La proximitat al centre històric facilita l'accés dels vianants. 3: La construcció del Palau i els equipaments complementaris recuperaria el moll per als ciutadans de Palma.

Pel que fa als punts en contra, De Santos destacà la impossibilitat de construir un edifici «massa singular i vistós», ja que llevaria protagonisme a l'Almudaina i a la Seu. S'hauria de dissenyar un edifici «mediterrani», integrat a l'entorn i de poca alçada. Si finalment s'opta pel moll Vell, s'esbucarien bona part dels immobles que actualment existeixen.

A l'hora de valorar pros i contres de fer el palau de congressos als solars adjacents a Gesa, l'Ajuntament al·ludeix a criteris similars als abans assenyalats. La llunyania del centre antic juga en contra d'aquest emplaçament, però a canvi els arquitectes tendrien «mans lliures» per projectar un equipament de grans dimensions i amb un disseny menys limitat. D'altra banda, cal tenir en compte que les quatre unitats d'execució de la zona són propietat de Gesa o de Sa Nostra, fet que implica establir negociacions amb aquestes entitats per aconseguir la cessió dels terrenys. El fet que es tracti de sòl urbanitzables a primera línia de mar fa que la compra per part de l'Ajuntament quedi descartada pel seu alt cost. La millor solució, segons els responsables municipals, passaria per oferir als propietaris participar en la gestió del futur palau. «Sempre he estat partidari d'implicar l'empresa privada en la gestió del palau», afirmà De Santos, qui va reconèixer que dins les alternatives de la façana marítima «preferim el terreny ubicat més enfora del baluard de Sant Pere».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.