nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
19°

Dos detinguts volien fer l'estafa dels bitllets tintats amb 400.000 E

La víctima elegida era un policia de Palma, que descobrí el frau

F.R.Palma.
Un nou cas de l'estafa coneguda com «els bitllets tintats» ha estat aclarit a Palma. Les investigacions les han duites a terme funcionaris de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta del Cos Nacional de Policia, que han detingut dues persones. Els arrestats han estat identificats com a Freddy Francis N., de 25 anys d'edat i Fabrice C.D., de 22, que duien passaports de la República del Camerun i de la República Francesa, possiblement falsos, en el moment en el què volien cometre el frau dels «bitllets falsos».

Les investigacions foren iniciades pel Grup de Delinqüència Econòmica arran d'una denúncia formulada per la víctima, que curiosament pertany a un dels Cossos de Seguretat de l'Estat i que es va témer tot d'una del frau.

Segons el desenvolupament de la investigació, els dos detinguts havien conegut de manera casual la víctima en una discoteca de Palma i li feren proposicions de participar en un negoci per un import de 800.000 euros en moneda de curs legal, bitllets que segons digueren s'havien obtingut de fons d'ajuda solidària europea a la República de Gabon.

Els dos individus insistiren que els bitllets anaven protegits amb una pel·lícula tintada perquè la UE vol evitar, d'aquesta manera, un ús incorrecte de l'ajuda per als països subdesenvolupats del continent africà. En un moment determinat, els estafadors feren una «demostració» consistent a rentar uns bitllets prèviament tintats i que, una vegada que s'hi ha tirat líquid, apareixen com a bitllets de curs legal.

Els dos estafadors proposaren a la víctima participar en el negoci, en el qual li asseguraren que obtendria uns grans beneficis: devers 200.000 euros. Ell, primer, n'havia d'aportar 400.000 per poder-se integrar al grup com a soci.

Els dos individus citaren la presumpta víctima en una habitació d'un hotel i realitzaren davant ell una demostració del sistema amb bitllets de curs legal, perquè la persona que volien enganar cregués en la veracitat de l'operació. Així, li mostraren un maletí ple de feixos de suposats bitllets prèviament col·locats, a fi que considerant la suposada quantitat mostrada no tingués dubtes per acceptar l'oferta.

En l'escorcoll efectuat sota ordre judicial, els funcionaris policíacs intervingueren un maletí que contenia nombroses cartolines de la mida dels bitllets de curs legal, tintades de color negre, com també flascons amb un líquid incolor, i estris diversos per dur a terme la coneguda estafa. Els arrestats han estat presentats davant del jutge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.