muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

La Universitat formarà part d'una comissió per impulsar el català

El grup el formen els vicerectors de l'Institut Joan Lluís Vives

La Universitat de les Illes Balears formarà part d'una comissió per fomentar l'ús de la llengua entre la comunitat universitària dels diferents territoris de parla catalana. Aquesta comissió està composta pels 19 vicerectors de política lingüística de les diferents universitats emmarcades dins l'Institut Joan Lluís Vives, que es reuniren a Palma dijous passat.

El vicerector d'Estudiants de la Universitat de les Illes Balears, Josep Antoni Mesquida, assegurà que «si no es fan activitats conjuntes entre les diferents universitats de parla catalana, el panorama lingüístic no està molt assegurat». Mesquida destacà el paper «impulsor de la llengua» que té la la Universitat, si més no, afegí, «s'ha de mantenir l'ús del català a les universitats».

Després de dues llargues reunions, a les quals també assistí el director General de Política Lingüística, Miquel Melià, Mesquida explicà que ja s'han arribat a una sèrie de conclusions que s'aniran aplicant i analitzant en futures reunions periòdiques. Entre aquestes conclusions hi figura «la unificació de les enquestes de l'ús del català que es passen a les universitats per tal de fer un diagnòstic comú».

Una altra decisió és la necessitat d'incrementar l'ús del català en la recerca i «donar un missatge positiu i enriquidor als estudiants estrangers per atreure'ls cap a l'estudi del català». Així mateix, la comissió estudiarà una sèrie d'incentius per als professors que fomentin el català a les seves classes. Per aconseguir aquests objectius es posarà en marxa una campanya de difusió tant a nivell intern com extern dels avantatges de fer servir la llengua catalana.

També es crearà una web d'informació, formació i assessorament lingüístic que faciliti els accessos als vocabularis específics de les diferents matèries. Aquesta comissió, que es reunirà de manera periòdica, transmeté al director general de Política Lingüística, Miquel Melià, el seu desig que es fomentin els mitjans necessaris per promoure l'ús del català. En aquest sentit, Mesquida destacà «una bona predisposició» per part de Melià quant a les seves demandes.

L'Institut Joan Lluís Vives és una xarxa formada per representants de les universitats de Catalunya, Andorra, el País Valencià, la Catalunya Nord i les Illes Balears. Aquesta xarxa té com a objectiu la coordinació de les tasques de docència, la recerca i les activitats culturals i fa una feina important per potenciar l'ús de la llengua catalana arreu dels territoris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.