BIEL MOLLPalma.
El GOB denunciarà la reestructuració del parc de Llevant a la Unió Europea. L'associació ecologista defensà que la reforma atempta contra directives de protecció de les aus i del seu hàbitat. El parc de Llevant passarà de comptar amb 16.232 hectàrees terrestres i 5.272 de marines a tenir-ne un total de 1.586. La superfície protegida minvarà en un 92'7 per cent, i quedara reduïda a tres finques públiques: Aubarca, Es Verger i s'Alqueria.
Els propietaris de finques privades incloses dins la delimitació del parc natural de Llevant abans de la seva reconversió, podran sol·licitar de manera voluntària la seva inclusió a l'àmbit del parc. Toni Muñoz, representant del GOB, opinà que «la reforma feta va en contra dels propietaris de finques privades, perquè elimina tot un seguit d'ajudes econòmiques que anaven destinades a fomentar tant la protecció del territori com la productivitat».
Els ecologistes mostraren la seva disconformitat davant l'actuació del Govern, perquè «no segueix criteris tècnics, criteris de protecció ambiental. I, a més, perquè qualsevol modificació d'un espai protegit requereix el mateix procediment seguit per a la seva constitució, que en aquest cas va ser informació pública i consulta». Toni Muñoz explicà que «els efectes de la desprotecció del 92'7 per cent del territori de l'actual parc natural de Llevant són mals de calcular. Així i tot, hi ha indicis de futures accions».
Aquestes «futures accions» són la construcció d'un camp de golf a la finca de Son Jaumell (Capdepera), la possibilitat d'edificar més de 100 nous xalets a sol rústic en paisatges d'alt interès ambiental, activitats turístiques i esportives sense regulació, com per exemple excursions amb jeeps. Finques privades d'alt interès ecològic quedaran sense protecció ni vigilància, motiu pel qual el GOB iniciarà una campanya publicitària per fer conèixer aquest fet a la ciutadania. I la campanya també es difondrà a través d'una xarxa internacional d'entitats de conservació, sobretot a Alemanya.