nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

L'Stei-i recrimina a Educació que apliqui la LOCE de manera unilateral

Consideren «poc respetuós» que no es compti amb la part social

El sindicat majoritari de l'ensenyament, Stei-i, acusà la Conselleria d'Educació d'obviar la mesa sectorial i d'aplicar les reformes legals de manera unilateral quant a l'obertura d'expedients als estudiants. Tal com anuncià Diari de Balears, a partir d'ara seran els directors de les escoles els que tindran la potestat per sancionar els alumnes que cometin faltes o alterin la convivència en els centres. Fins ara, aquesta responsabilitat requeia sobre el Consell Escolar.

Segons Stei-i, la circular enviada per la Conselleria als centres educatius on s'informava del canvi, simbolitza una posició «poc respetuosa i unilateral, ja que no ha convocat la part social per tractar aspectes que afecten directament a qüestions de personal».

El secretari general de l'Stei-i, Biel Caldentey explicà que «no es pot dur a terme una reforma que afecta els treballadors a base de circulars que estan per baix de tots els decrets de funcionament que encara estan en vigor com són les competències del Consell Escolar». En aquest sentit, l'Stei expressà la seva preocupació per «aquestes accions precipitades de la Conselleria» pel que fa a la implantació de la Llei de Qualitat de l'Ensenyament (LOCE).

Així mateix, el sindicat mostrà la seva inquietud «per la situació que es derivarà quan s'hagi d'aplicar el calendari establert pel Ministeri d'Educació i Cultura», quant a la implantació de la LOCE a educació infantil, primer de primària i primer i tercer de secundària. Així mateix, Caldentey destacà que la resolució de conflictes socials «passa per un pla d'actuació multisectorial que permeti actuar sobre les arrels dels conflictes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.