algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

ERC reclama a Brussel·les que no s'ampliï l'aeroport de Palma

Denuncia que és una nova agressió a les Balears

«Dins la mateixa problemàtica mediambiental encetada arran de la formació del nou govern de PP i UM, feim una nova passa contra un model territorial i de creixement insostenible per a les nostres Illes». Aquesta és la posició d'ERC, que dimarts i dimecres passats va acudir al Parlament europeu amb seu a Brussel·les per tal d'aturar el Pla de carreteres i per reclamar que no s'ampliï l'aeroport de Palma. En aquest sentit, dirigents d'ERC advertiren de l'increment de trànsit de passatgers i aeronaus que es preveu, que assolirà el 2015 un total de 38 milions de passatgers. «Igualment el pla preveu incrementar la zona de servei aeroportuària en 112 hectàrees, afectant un total de 876 ha». La pregunta de Mayol presentada a la Comissió europea, en caràcter prioritari, posa de manifest que l'ampliació de les instal·lacions i pistes, aprovades al pla director del Ministeri de Foment del Govern espanyol, «impacta una de les zones més productives a nivell agrari i ramader i sobre una capa freàtica d'aigua que podria quedar contaminada per l'activitat aeroportuària».

Segons Joan Lladó, president d'ERC Illes, «aquesta iniciativa pretén que la Comissió investigui el projecte, que du implícit un augment de l'oferta turística de masses i un creixement poblacional que provocarà un canvi en detriment de la qualitat de vida dels mallorquins». De la seva banda, Mayol demanarà a la Comissió si té constància de la polèmica escomesa i, en el seu cas, quines són les mesures que emprendrà.

A banda d'això, ahir matí membres de les plataformes Autovia No, i contra el segon cinturó, juntament amb experts en medi ambient i patrimoni i directius d'ERC Illes, es varen entrevistar amb un funcionari de la Comissió europea de Medi Ambient per mostrar-li la gran preocupació existent sobre el Pla de carreteres. Els mallorquins agraïren l'atenció dispensada, i feren una crida a la participació ciutadana de cara a la manifestació de dissabte a Sineu. S'espera que sigui multitudinària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.