algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

L'Audiència revoca l'arxivament del cas Bitel i mana que s'obri judici oral

La Secció Segona afirma que el readreçament (del correu) existí

P.C.Palma.
La Secció Segona de l'Audiència de Palma ha dictat un acte pel qual revoca l'arxivament del cas Bitel, el presumpte espionatge del correu electrònic de l'expresident de la Comissió d'Urbanisme del CIM Francesc Quetglas, decidit pel jutge Enrique Morell, i li ordena que procedeixi a l'obertura de judici oral contra els funcionaris Sebastià Vallori i Francisca Pascual.

L'Audiència estima, d'aquesta manera, un recurs presentat per l'acusació particular que exerceix Quetglas. L'acusació, així mateix, sol·licitarà que el president del Govern, Jaume Matas, declari com a testimoni en el judici.

Aquesta és la tercera ocasió en què la Secció Segona, formada pels magistrats Eduardo Calderón i Francisco Javier Mulet i presidida per Joan Catany, deixa sense efecte els actes del jutge Morell en els quals decreta l'arxivament de les actuacions.

El jutge assenyala que, al seu parer, no existeixen indicis suficients per inculpar Matas, ni tampoc queda provat que el document «seny.txt» hagi estat elaborat per l'exsecretari d'aquest, Sebastià Vallori. Matas va llegir al Parlament balear un document que, segons l'acusació, «només va poder obtenir de l'ordinador de Quetglas». La Fiscalia de les Balears, també en tres oportunitats, s'ha mostrat favorable a l'arxivament del cas. L'acte de l'Audiència, tanmateix, recorda que ja s'havia pronunciat en el sentit que «existien determinats indicis, contraris als que exposa el jutge, entenem que suficients perquè siguin debatuts en judici oral i públic».

Assenyalen que «igualment en cap moment no ha estat posat en dubte que el readreçament del correu electrònic va existir i va ser prolongat en el temps». «El readreçament va existir, i no només es va precisar en aquelles concretes directrius urbanístiques, va ser més ampli encara que esborrat, fins i tot amb possibilitat de correus personals de qui aleshores era el seu titular», assenyalen els magistrats.

Mentre que l'advocat de Quetglas, Antoni Diéguez, va expressar la seva satisfacció per l'acte de l'Audiència, el conseller d'Interior, José María Rodríguez, va destacar que el seu partit «acatarà» sempre les decisions de la Justícia i que esperen provar en el judici la innocència dels dos funcionaris.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.