algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Calvià, ferma candidata a acollir el gran parc temàtic de Mallorca

Representants de l'Ajuntament s'han entrevistat amb la promotora TPG

Calvià es perfila com a ferma candidata per acollir el parc temàtic de 800.000 metres quadrats que es projecta construir a Mallorca i que va ser presentat ahir a Palma per l'empresa promotora, la danesa Theme Park Group (TPG). De fet, el Pla territorial insular (PTI) preveu la desclassificació d'1 milió de metres quadrats de sòl rústic al municipi calvianer, a una zona compresa entre el Toro i Son Ferrer, per a equipaments esportius i d'oci.

A tot això, cal afegir que representants de TPG s'entrevistaren dimarts passat amb Antoni Rami, exconseller d'Economia i alt càrrec de l'Ajuntament de Calvià, qui expressà el seu interès pel projecte. El conseller delegat de TPG, Per Pedersen, declarà ahir que Calvià «és un lloc ideal», tot i que assegurà mantenir l'opció de compra sobre els terrenys d'Inca. Des de bon començament, la capital del Raiguer ha estat la primera opció de la promotora. Conscient de la polèmica generada, Pedersen assenyalà que «els mallorquins han de decidir si el volen i on».

En un acte duit a terme a l'hotel Palas Atenea, l'empresa TPG presentà als mitjans de comunicació el seu projecte de parc temàtic a Mallorca, una maqueta de 70 metres quadrats a escala 1:100. Evolution Park té com a eix central un viatge virtual per l'evolució de la humaninat. Sobre una superfície semblant a la de Port Aventura, els seus promotors pretenen oferir unes atraccions de primer ordre, alhora que «recuperar i potenciar la nostra cultura, afavorir el respecte pel medi ambient i fomentar l'interès per la ciència».

Amb una inversió inicial de 200 milions d'euros en els primers sis anys, TPG confia facturar 50 milions anuals a partir dels 2 milions de persones anuals que s'espera que visitin les instal·lacions. Evolution Park crearà més de 2.000 llocs de feina directes i 3.000 d'indirectes, a més de permetre «allargar la temporada turística i trencar l'estacionalitat». Segons el director d'Arquitectura de TPG, Xavier Puig Tintoré, aquest és un projecte «del qual els mallorquins se sentiran orgullosos, tan sols demanam la seva confiança».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.