muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

El Consell podrà aprovar i derogar moratòries sense portar-les a ple

La Cambra de Comerç també demana més sòl urbà al Pla territorial

El consell executiu del Consell de Mallorca podrà derogar l'actual moratòria i aprovar-ne qualsevol altra sense haver de passar pel ple de la institució. A través de l'única esmena que Unió Mallorquina ha presentat a la llei d'acompanyament dels pressuposts, es modifica la Llei d'ordenació territorial de l'any 2000 per dotar amb aquesta atribució l'Executiu insular.

Segons aquesta esmena, quan s'hagi aprovat inicialment el Pla territorial -aquest dilluns- i mentre es trobi en període d'informació pública, es podrà aprovar una nova moratòria. L'encarregat de fer-ho serà el consell executiu o, «en el seu defecte», el ple. Per tant, serà l'Executiu de Maria Antònia Munar qui decidirà quan s'aixequen les moratòries vigents des de l'any 2000 i com seran les que s'aprovaran per garantir el correcte compliment del Pla.

A través de la mateixa esmena, també es modifica la Llei d'ordenació territorial a fi que el pla territorial entri en vigor quan sigui aprovat inicialment. Per la seva part, la Cambra de Comerç coincidí amb les peticions dels promotors i considerà ahir «molt insuficient» que el Pla territorial només prevegi un creixement de sòl urbà del 3% perquè no podrà cobrir la demanda actual, que se situa al voltant del 10%.

En la reunió mantinguda amb el vicepresident del Consell, Miquel Nadal, i el conseller del Territori, Tomeu Vicens, el responsable d'urbanisme de la Cambra de Comerç, Joan Matemalas, va manifestar que amb la previsió de creixement prevista només es podran construir 300 habitatges a l'any, quan la demanda és d'uns 5.500, i va demanar la creació d'una «bossa de sòl» que permeti als promotors fer habitatges per al mercat local.

Els responsables del Consell es varen mostrar oberts a discutir, en el període d'al·legacions al Pla, fórmules per ampliar el nombre d'habitatges per a joves «a preus raonables». La Cambra de Comerç també va proposar que els petits municipis es puguin agrupar per crear polígons industrials, ja que el Pla territorial limita al 5% del terme municipal la creació de polígons en poblacions que tenen menys de 15.000 habitants. L'acord fou manifest en la resta de punts i el president de la Cambra, Miquel Lladó, considerà «molt important» la mesura prevista en el Pla territorial per poder regularitzar indústries instal·lades en sòl rústic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.