algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'esquerra considera un frau que el PP modifiqui 19 lleis de cop

Els conservadors aprofiten el ple dels pressuposts per capgirar la normativa anterior

64688
El conseller d'Economia i Hisenda defensà el mecanisme per modificar les normes. | P.B.

El Parlament balear va rebutjar ahir les esmenes a la totalitat presentades per l'oposició als Pressuposts de la Comunitat i a la Llei d'acompanyament, que modifica 19 normes urbanístiques, territorials, de creació de la televisió autonòmica, de subvencions o de parcs naturals. L'oposició va qualificar aquest mecanisme de «frau» i «befa» al Parlament, i els socialistes el van considerar, fins i tot, «inconstitucional». El conseller d'Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, va recordar que el Pacte va canviar l'any passat 23 lleis amb aquest sistema.

El diputat socialista Joan Boned qualificà la Llei d'acompanyament de «frau» i d'«atemptat a la dignitat parlamentària», i denuncià que «vulnera la seguretat jurídica». Per justificar-ho, el socialista va aportar sentències que consideren inconstitucional la modificació de lleis que no tenen res a veure amb els pressuposts.

En la mateixa línia, el portaveu nacionalista, Pere Sampol, considerà la Llei d'acompanyament un «escàndol» i denuncià el «favoristisme» del Govern a l'hora de legalitzar un habitatge a Eivissa sobre el qual pesa una sentència ferma de demolició. El diputat del PSM va criticar la «discrecionalitat» que tindrà el Govern per donar subvencions i que es rebaixin els mecanismes de control de l'oposició en la futura tele autonòmica.

La representant d'Esquerra Unida-Els Verds, Margalida Rosselló, va rebutjar que s'excloguin finques privades de parcs naturals i que es rebaixin els mecanismes de control sobre la despesa d'aigua.

A tot això, el conseller d'Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, va justificar la modificació de les 19 lleis per poder complir el programa electoral del PP i va recordar que el Pacte en va modificar 23 l'any passat amb el mateix mecanisme. Ramis titllà de «sectari» que l'esquerra consideràs la llei una intromissió en les competències municipals -es legalitzen depuradores- i recordà que el Pacte impedí als ajuntaments atorgar llicències i l'assumpte ha arribat al Tribunal Constitucional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.