muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

El «prou!» a la violència de gènere reuní unes 200 persones a Palma

La constant pluja que ahir regà els carrers de Ciutat no impedí que un any més, i com cada 25 de novembre, jornada assenyalada per l'ONU com a Dia contra la Violència de Gènere, els mallorquins sortissin al carrer per dir prou a la discriminació contra les dones.

L'acte, que tingué lloc al passeig del Born de Palma, concentrà entorn de dues-centes persones. El manifest que es llegí recordà que cada dia «milions de dones pateixen assassinats, violacions, esclavitud sexual, tortures i maltractaments», entre molts altres abusos, pel simple fet d'haver nascut dones.

Les diverses associacions de dones, sindicats, partits polítics i entitats ciutadanes que convocaren la concentració aprofitaren per assenyalar que la violència cap a les dones té arrels comunes a tot el món. Volgueren destacar que, a més dels maltractaments físics, els cops i les ferides, hi ha altres formes de discriminació com la laboral o la pobresa.

L'ambient festiu no faltà en una reivindicació tan noble i els tambors no deixaren de sonar mentre els concentrats avançaven pel passeig del Born duent pancartes amb lemes com «Ja n'hi ha prou de violència contra les dones» o «No més dones maltractades o assassinades».

A l'acte s'hi deixaren veure representants de formacions polítiques com la batlessa de Palma, Catalina Cirer; la presidenta de l'Institut Balear de la Dona, Isabel Llinàs; l'expresident del Govern balear Francesc Antich; l'exvicepresident Pere Sampol; el socialista Antoni Roig; i els exconsellers Margalida Rosselló i Eberhard Grosske, entre d'altres.

La concentració culminà amb un emotiu record per a cada una de les 88 dones assassinades a tot l'Estat pels seus companys, quatre d'elles a les Balears, simbolitzat per una «sembra» de cartells amb els noms de les víctimes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.